home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Ούτε ευχολόγια ούτε κοκορομαχίες, πολιτική αντιπαράθεση με αλήθειες

«Το κριτήριο ψήφου, δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, αλλά ποια πολιτική στηρίζουν»
Κώστας Γκόνης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου σχολιάζει τα τεκταινόμενα στον Δήμο Ναυπλιέων και δίνει το στίγμα της εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη:

«Μπαίνουμε στη τελευταία φάση της προεκλογικής περιόδου στο Δήμο Ναυπλιέων.

Τι έχουμε δει μέχρι σήμερα;

Οι εμφανιζόμενες νέες παρατάξεις με τους επικεφαλής που διεκδικούν το Δήμο εδώ και 10 μήνες έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα προβολής  για το ποιος θα είναι ο καλύτερος δήμαρχος «μάνατζερ»  και ποιος θα έχει τις καλύτερες πολιτικές «άκρες». Η προεκλογική αντιπαράθεση κάθε άλλο παρά πολιτική είναι. Είναι αποπροσανατολιστική από τα πραγματικά προβλήματα γιατί είτε τα αγνοούν είτε έχουν κοινές θέσεις. Το βασικότερο πρόβλημα είναι η ίδια η λειτουργία της τοπικής διοίκησης. Εμείς αποκαλύπτουμε αυτό που θέλουν να κρύψουν, ψαρεύοντας στα θολά νερά του τάχα ανεξάρτητου, του τάχα υπερκομματικού όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις  και οι άλλοι υποψήφιοι:  Ότι η Τοπική Διοίκηση, είναι μέρος του κράτους και μαζί με μηχανισμούς της ΕΕ, δρουν ενιαία και εχθρικά, απέναντι στον λαό και τις ανάγκες του. Κανένας από τους άλλους υποψήφιους δημάρχους δεν έχει αναφερθεί στο γεγονός ότι ο δήμος έχει γίνει αρωγός της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των προγραμμάτων ανακύκλωσης των ανέργων, “των ελάχιστων κοινωνικών παροχών”. Όλοι τους επιδίδονται ειδικά αυτό το προεκλογικό διάστημα σε διάφορα ανέξοδα ευχολόγια, όπως διαφάνεια, καλύτερη διαχείριση, ανοιχτές συνελεύσεις, ενίσχυση  της κουλτούρας του  εθελοντισμού. Ενώ η ανέγερση νέων σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, μέτρα ασφάλειας για τους εργαζομένους, η κατάργηση της ανταποδοτικότητας, η διεκδίκηση της οφειλόμενης προς τους δήμους κρατικής χρηματοδότησης, η εξασφάλιση του νερού, η καθαριότητα και προστασία του περιβάλλοντος, η διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας,   η αντιπλημμυρική -αντιπυρική υποδομή και αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, είναι πολύ πίσω ή και τελείως έξω από τον προσανατολισμό τους.

Αυτό το μοντέλο ανάληψης  της δημοτικής εξουσίας, με μισές αλήθειες που δίνουν την εντύπωση ότι η επίλυση των προβλημάτων είναι θέμα καλών προθέσεων και όχι απόφαση διεκδίκησης, αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Με αυτή  τη λογική  εμφανίζονται και οι υποψήφιοι που τους πλαισιώνουν, δηλώνοντας ότι εμπιστεύονται τον αρχηγό και ΘΑ  ασχοληθούν με τα κοινά.

Ο απερχόμενος δήμαρχος και ξανά υποψήφιος Δ. Κωστούρος, με τη γνωστή ανάρμοστη συμπεριφορά του,  με την πολιτική που εφάρμοσε, κατάφερε :

  • Την εκτόξευση της απασχολησιμότητας και της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις.
  • Την κατακόρυφη μείωση του μόνιμου προσωπικού στο Δήμο, όπου αυτήν τη στιγμή πολλοί εκ  των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι, πολλές  βασικές υπηρεσίες  υπολειτουργούν (διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, ΔΕΥΑΝ, καθαριότητα, πράσινο) παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων.
  • Ο Δήμος να γίνεται έρμαιο στις ορέξεις των εργολάβων, που χρεώνουν υπέρογκα ποσά αφήνοντάς μας τα μπάζα και τις διορθώσεις των κακοτεχνιών την επόμενη μέρα, αντί να παράγει φθηνά και ποιοτικά ανθεκτικά έργα με τις δικές του δυνάμεις
  • Να μεταφέρονται στο δήμο οι κρατικές αρμοδιότητες στους τομείς, της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας χωρίς διεκδίκηση πόρων.
  • Να σπαταλούνται τεράστια ποσά σε ανούσιες και αδιαφανείς δράσεις χωρίς κανένα όφελος.

Για να πείσει τους δημότες, εκμεταλλεύεται την έλλειψη πολιτικής αντιπαράθεσης από τους συνυποψήφιούς του ( εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης), καταλήγοντας σε κοκορομαχίες  με  τους φανατικούς χειροκροτητές – από όλες τις πλευρές – να δηλώνουν τυφλή εμπιστοσύνη  εφόσον θέλουν  να συμμετέχουν στη νομή της διοικητικής εξουσίας.

Ποιο πρέπει να είναι τελικά το κριτήριο ψήφου;

Το κριτήριο ψήφου, δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, αλλά ποια πολιτική στηρίζουν. Η στάση τους απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και η διέξοδος από την αντιλαϊκή πολιτική. Όλοι το παίζουν δήθεν ανεξάρτητοι αλλά είναι υποτακτικοί στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της εκάστοτε κεντρικής κυβέρνησης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου, συνεπής στις θέσεις και στις αρχές της,  αντιπάλεψε όλο αυτό το διάστημα το επιτηδευμένα αποπροσανατολιστικό  κλίμα στο Δήμο και ανέδειξε τα βασικά του προβλήματα.

Στο διάστημα μέχρι τις εκλογές το πρόγραμμα με τις θέσεις της θα προβληθούν αναλυτικά, θεματικά.

Ξέρουμε πολύ καλά πως οι θέσεις και οι προτάσεις μας, έχουν κόστος μόνο για την εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για το πολιτικό προσωπικό που τους στηρίζει κεντρικά και τοπικά. Οι προτάσεις μας αντίθετα, αποτελούν όαση ανακούφισης, ανάσα ζωής για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα και τους νέους. Απαντούν στα προβλήματα του δήμου.

Αυτό πρέπει να είναι και το κριτήριο ψήφου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και τους συσχετισμούς.

Για να πάρει ανάσα ο λαός μας, να δυναμώσει η πάλη του, για να επιβάλει έναν άλλο φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης.

Για ένα δήμο που θα διεκδικεί λύση στα προβλήματα σύμφωνα  με τις ανάγκες των δημοτών».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis