home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νεκρή η 41χρονη που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια στην Αργυρούπολη – Το ένοχο παρελθόν του δράστη στην Αργολίδα

Η άτυχη γυναίκα υπέκυψε τελικά στα τραύματά της μετά από πολύμηνη μάχη για την ζωή της
Χειρουργείο εντατική

Υπέκυψε η 40χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 47χρονο σήμερα σύντροφό της και δάσκαλο πολεμικών τεχνών, στο σπίτι τους στην Αργυρούπολη, τον Ιανουάριο του 2022, μετά από πολύμηνη μάχη για την ζωή της

Η γυναίκα από το κέντρο αποκατάστασης στο οποίο είχε εισαχθεί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Λαϊκό Νοσοκομείο καθώς παρουσίασε επιδείνωση με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Μετά από επτά μήνες σε κώμα και πολλές χειρουργικές επεμβάσεις η γυναίκα είχε χάσει την ικανότητα ομιλίας και αυτοεξυπηρέτησης

Ο Σύλλογος Εθελοντών «Προασπίζω», ανακοίνωσε τον θάνατο της Όλγας με την παρακάτω ανάρτηση: «Θυμάστε εκείνο το κορίτσι που κακοποιήθηκε βάναυσα ως σάκος του καράτε στην Αργυρούπολη από τον (δήθεν) Άνθρωπο της και δάσκαλο καράτε; Τελικά φαίνεται πως η στήριξη μας και η αγάπη μας δεν ήταν αρκετή για να υπερκεράσει το μίσος και τα θανατηφόρα χτυπήματα του».

Το φερόμενο περιστατικό στο Άργος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 47χρονος κακοποίησε γυναίκα. Το 2015 σε περιοχή του Άργους φέρεται να είχε μαχαιρώσει με μανία την τότε νεαρή σύντροφό του, με την οποία απέκτησε και παιδί.

Η κοπέλα αιμόφυρτη και με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει κατάφερε να ξεγλιστρήσει την τελευταία στιγμή, κρύφτηκε σε έναν βάλτο για να σώσει τη ζωή της όπου και την εντόπισαν διερχόμενοι και την οδήγησαν στο νοσοκομείο.

Τότε τράπηκε σε φυγή και δεν συνελήφθη καθώς δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν ότι η γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα για να ξεφύγει από τον 47χρονο. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι μετακόμισε μόνιμα στην Ολλανδία, παίρνοντας μαζί της το παιδί που έκανε με τον βασανιστή της.

Μπορεί να αλλάξει η ποινή;

Στον δράστη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10ετών και δεν χορήγησε ανασταλτική δύναμη στην έφεση, δείχνοντάς του το δρόμο για τη φυλακή. Κατά τη δίκη ο εισαγγελέας της έδρας αμφισβήτησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για σοβαρή ψυχοπαθολογία, τονίζοντας: «Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι δύναμη έχουν τα χέρια του, δεν απλώνει για πρώτη φορά το χέρι του και χτυπάει ανελέητα! Ανελέητα! Δεν άφησε σημείο του σώματος της χωρίς να το χτυπήσει. Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει συγνώμη κι υποστήριξε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χασίς, αλλά και πως ήταν θυμωμένος επειδή το θύμα του είπε πως είχε δημιουργήσει άλλη σχέση.

Τώρα μετά τον θάνατο της Όλγας, τα ερωτήματα γύρω από την ενδεχόμενη αλλαγή της ποινής του είναι πολλά.

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για δύσκολο νομικό θέμα. Μόνο στο Εφετείο μπορεί να γίνει είτε μετατροπή της κατηγορίας, αυτή της ανθρωποκτονίας δηλαδή, είτε αλλαγή της ποινής, κάτι που μπορεί να ζητηθεί είτε από τον εισαγγελέα, είτε από την οικογένεια του θύματος.

Βέβαια πρέπει πρώτα να αποδειχθεί ότι ο θάνατος της 41χρονης Όλγας οφείλεται στα βάναυσα χτυπήματα του συντρόφου της, 19 μήνες πριν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis