home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στα χέρια της Αστυνομίας ο εγκέφαλος της σπείρας που ρήμαζε σπίτια σε Ερμιονίδα και Τροιζηνία

Στο όχημα που οδηγούσε στην Αθηνών – Κορίνθου φέρεται να βρέθηκαν πειστήρια τα οποία σχετίζονται με το κατηγορητήριο
astynomia αστυνομία

Συνελήφθη ο 46χρονος ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος συμμορίας η οποία είχε διαπράξει 25 κλοπές και 13 απόπειρες σε σπίτια σε Τροιζηνία και Ερμιονίδα με λεία η οποία υπερβαίνει τις 144.000 ευρώ.

Ο 46χρονος εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να οδηγεί ένα αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε προσήχθη και στη συνέχεια συνελήφθη κατόπιν εντάλματος.

Μάλιστα στο όχημα βρέθηκαν πειστήρια τα οποία σχετίζονται με το κατηγορητήριο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το bloko.gr

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης κρατείται και θα οδηγηθεί στον Ανακριτή ώστε να απολογηθεί τα επόμενα 24ωρα.

Πώς δρούσε η σπείρα

Από την εμπεριστατωμένη προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι η σπείρα διαρρηκτών, τουλάχιστον το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον αλλοδαπό και προέβαιναν σε κλοπές από οικίες με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi), και συγκεκριμένα:

  • επέλεγαν οικίες σε απομονωμένα σημεία των περιοχών, τα οποία παράλληλα βρίσκονταν πλησίον του κεντρικού οδικού άξονα, έτσι ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί και παράλληλα να καθίσταται άμεση η διαφυγή τους,
  • επιχειρούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες, ενώ για την μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά οχήματα, ιδιοκτησίας τους,
  • εισέρχονταν σε εξοχικές ή μόνιμες κατοικίες, από τις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, σπάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής θύρας ή παραβιάζοντας παράθυρα-μπαλκονόπορτες και
  • αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, χρυσαφικά καθώς και οχήματα.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 13 απόπειρες και 25 τετελεσμένες κλοπές σε οικίες στις περιοχές της Τροιζηνίας και της Ερμιονίδας, ενώ το συνολικό όφελος που έχουν αποκομίσει ξεπερνάει τις 144.000 ευρώ. Παράλληλα, συνολικά έχουν αφαιρέσει 6 οχήματα, από τα οποία τα 5 έχουν ανευρεθεί και αποδοθεί στους ιδιοκτήτες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis