home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Στάνκογλου “χωρίς μάσκα” στην Επίδαυρο: Αποκλειστική συνέντευξη στο anagnostis

Συναντήσαμε τον δημοφιλή ηθοποιό στην Επίδαυρο να ξεκουράζεται πριν την εμφάνισή του στο Αρχαίο Θέατρο και συνομιλήσαμε για την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος», για τα σχέδιά του στο μέλλον και την αποχή του από το θέατρο, για την τηλεοπτική του εμφάνιση στη νέα σεζόν
Συνέντευξη Γιάννη Στάνκογλου

Προσηνής, ιδιαίτερα ευχάριστος, υπερβολικά απλός, ευγενικός και χωρίς κανένα ίχνος έπαρσης. Αυτός είναι ο Γιάννης Στάνκογλου, ο διάσημος πρωταγωνιστής του Θέατρου και της τηλεόρασης, που συναντήσαμε στην παραλία της Αρχαίας Επιδαύρου να ξεκουράζεται με την οικογένειά του και να κάνει μπάνιο, λίγο πριν την εμφάνισή του στο Αρχαίο Θέατρο, όπου πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα.

Η φωνή του είναι απίστευτη, μια φωνή γεννημένη για θέατρο, καθώς τον ακούμε να απαντά στις ερωτήσεις του anagnostis.org . Μιλήσαμε για το παρελθόν και το μέλλον, για την δουλειά του και τον ελεύθερο χρόνο του, για την ανάγκη του να απέχει από το θέατρο την επόμενη χρονιά και την παρουσία του στην τηλεόραση.

Η συνέντευξη με τον Γιάννη Στάνκογλου

Ο Στάνκογλου στην Επίδαυρο

«Είναι απίστευτο το θέατρο της Επιδαύρου. Είναι σαν να μιλάς σε ένα τηλεοπτικό πλάνο πολύ σιγά και να σε ακούσει και ο τελευταίος επάνω» λέει ο Γιάννης Στάνκογλου, καθώς αναφέρεται στην παράσταση που πρωταγωνιστεί αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

«Δεν είναι τυχαίο που έχει ασχοληθεί με το έργο ο Αριστοτέλης και ο Φρόιντ. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα. Από άποψη πλοκής είναι τρομερό. Είναι σαν να βλέπεις μια αστυνομική περιπέτεια» συνεχίζει, κάνοντας αναφορά στο έργο και την σπουδαιότητά του.

Τον ρωτήσαμε αν τον «τρομάζουν» τα βαριά ονόματα των προκατόχων του:

«Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν το έχω δει παιγμένο. Έχω δει στο YouTube τον Μάνο Κατράκη. Αυτό έχω δει μόνο. Από κει και πέρα είναι ο τρόπος που το προσέγγισε ο Σίμος Κακάλας.

Συμφωνεί ή διαφωνεί με την καινούργια τάση εκμοντερνισμού που επικρατεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου τα τελευταία χρόνια; Αν ο χιτώνας γίνει κουστούμι, δε συνεπάγεται ασέβεια στο χώρο, απαντά ο δημοφιλής ηθοποιός. Ο Στάνκογλου αναφέρεται ακόμα στη χρήση της μάσκας στην συγκεκριμένη παράσταση: «Πρόσωπα που είναι σαν να μιλάνε», λέει.

Ο Στάνκογλου στο Ηρώδειο

Μετά την Επίδαυρο τί; Όπως λέει ο Γιάννης Στάνκογλου «Εδώ και ενάμιση μήνα είμαστε on tour. Θα συνεχίσουμε μετά την Επίδαυρο και σε άλλες πόλεις εκτός Αθήνας. Θα καταλήξουμε μετά τις 10 Σεπτέμβρη στην Αθήνα όπου θα παίξουμε άλλες επτά, οκτώ παραστάσεις με τελευταία στο Ηρώδειο.

Η αποχή από το θέατρο και η τηλεόραση

Ο Γιάννης Στάνκογλου αναφέρεται ακόμα στην ανάγκη του για αποχή από το θέατρο, προκειμένου να βρει τον ελεύθερο χρόνο που του λείπει και να αναζητήσει νέα ερεθίσματα. Το όχημα για να μπορέσει να το κάνει αυτό είναι η τηλεοπτική σειρά που θα εμφανιστεί στο Mega, την επόμενη τηλεοπτική σεζόν:

«Έχω ξεκινήσει ήδη γυρίσματα για το Ναυάγιο στο Mega. Το θέμα είναι ότι δεν θα κάνω του χρόνου θέατρο. Αποφάσισα να μείνω εκτός για έναν χρόνο. Θέλω λίγο να πάρω ανάσες, να ξεκουραστώ, να κάνω καινούργια πράγματα για εμένα, να διαβάσω, να δω νέες ομάδες, λίγο να ταρακουνηθώ, να μετατοπιστώ, γιατί τώρα είμαι 23, 24 χρόνια που πάω σερί κάθε βράδυ. Να δω τα παιδιά μου, να μην είμαι ο διασκεδαστής. Το έχω ανάγκη. Και από τη στιγμή που μπορώ να το κάνω, αφού έχω τη δυνατότητα από τη δουλειά που θα κάνω στην τηλεόραση, για να συντηρηθώ. Νομίζω ότι θα είναι μια μεγάλη ανάσα αυτή για εμένα, για να συνεχίσω αργότερα σε πράγματα τα οποία με ενδιαφέρουν και θέλω να κάνω.

Τα τελευταία χρόνια είναι σαν να κυνηγάμε την ουρά μας. Δεν έχουμε χρόνο προσωπικό. Και νομίζω ότι όταν δεν έχεις προσωπικό χρόνο, δεν εξελίσσεσαι όπως πρέπει», καταλήγει ο Γιάννης Στάνκογλου, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο anagnostis.org , πριν την εμφάνισή του στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Α. Γ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis