home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η «χρυσή» αμμώδης παραλία της Μεσσηνίας για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και όχι μόνο

Η παραλία του Λαγκουβάρδου εκτείνεται σε μήκος 2 χιλιομέτρων και δεξιά και αριστερά περικλείεται από βράχια
Παραλία Λαγκούβαρδος Μεσσηνία (2)

Ο Λαγκούβαρδος (παλαιότερες ονομασίες: Λαγκουβάρδος, Κρυσταλλοπηγή) είναι παραθαλάσσιος οικισμός κοντά στα Φιλιατρά και στους Γαργαλιάνους και υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Τριφυλίας, του Νομού Μεσσηνίας.

Πολύ γνωστή και δημοφιλής, κυρίως στους κατοίκους της περιοχής, είναι η παραλία του οικισμού, γνωστή ως η Παραλία του Λαγκουβάρδου. Το ποτάμι του Λαγκουβάρδου, από το οποίο πήρε το όνομα της και η γνωστή παραλία, εκβάλλει στη βόρεια πλευρά της παραλίας, αφού πρώτα διασχίσει το δαιδαλώδες ομώνυμο φαράγγι του Λαγκουβάρδου, το οποίο είναι καταπράσινο από την πυκνή βλάστηση.

Η «χρυσή» αμμώδης παραλία εκτείνεται σε μήκος 2 χιλιομέτρων και δεξιά και αριστερά περικλείεται από βράχια. Μάλιστα, τα καταγάλανα νερά της προσδίδουν στο τοπίο μία εξωτική ομορφιά. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην παραλία λειτουργεί καντίνα με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Πρόκειται για μια παραλία απαράμιλλης ομορφιάς που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλής στους απανταχού λάτρεις του surf και των άλλων θαλάσσιων σπορ, αφού θεωρείται ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη συχνότητα κυμάτων, ενώ την ίδια στιγμή είναι ασφαλής χωρίς δυνατά ρεύματα.

Στο Λαγκουβάρδο μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητο. Η απόστασή του οικισμού από τα Φιλιατρά είναι περίπου 5,5 χιλιόμετρα, τους Γαργαλιάνους περίπου 8,5 χιλιόμετρα και περίπου 3 χλμ. από την όμορφη Μαραθόπολη, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας φρέσκο ψάρι, καφέ και τοπική κουζίνα με θέα τη νήσο Πρώτη. Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι αυτό της Καλαμάτας.

Βίντεο: Michael Miller

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis