home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Είχαν στήσει μπίζνες με απάτες στην Καλαμάτα

Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απατών στη Μεσσηνία
Απάτη

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 10 περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απατών.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (23.8.2023) στην Καλαμάτα, συνελήφθη 60χρονη αλλοδαπή.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, απάτη και απόπειρες απατών καθώς και ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι η συμμορία, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή.

Συγκεκριμένα, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά  με τα υποψήφια θύματά τους προσποιούμενους τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους, απαιτούσαν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή για την κάλυψη εξόδων νοσηλείας τους.  

Χθες (23.8.2023) το απόγευμα, οι δράστες προσποιούμενοι τους ιατρούς επικοινώνησαν με ημεδαπή και με το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού της προσώπου, απαίτησαν χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας του, ακολούθως να τα συγκεντρώσει σε νάιλον τσάντα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι της οικίας της.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση την οικία της παθούσας, όπου διαπιστώθηκε η 60χρονη να μεταβαίνει στην οικία και να παραλαμβάνει την τσάντα.

Οι αστυνομικοί την ακινητοποίησαν και την συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η ανωτέρω νάιλον τσάντα, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, 10 ναρκωτικά δισκία και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι απατεώνες, κατά το χρονικό διάστημα από την 22 έως και την 23 Αυγούστου του 2023, είχαν διαπράξει ακόμη 9 περιπτώσεις αποπειρών απατών.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των συνεργών της συλληφθείσας και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis