home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Με μονάδα αφαλάτωσης αντιμετωπίζουν το πρόβλημα λειψυδρίας στη Δυτική Μάνη

Όπως επισήμανε ο κ. Νίκας, η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί “μονόδρομο” για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει για δεκαετίες η περιοχή

Την ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 – 2025 της Περιφέρειας Πελοποννήσου δύο σημαντικών έργων -από ένα για τους Δήμους Δυτικής Μάνης και Μεσσήνης- με συνολικό ύψος επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.399.225,81 ευρώ, υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον Δήμο Δυτικής Μάνης, ο περιφερειάρχης με απόφασή του ενέταξε στο ΠΠΑ Πελοποννήσου την προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού για τις ανάγκες υδροδότησης μέρους της Δ.Ε. Λεύκτρου στον πιο πάνω δήμο -έργο η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του οποίου ανέρχεται σε 496.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως η περιοχή αντιμετωπίζει διαχρονικά πρόβλημα λειψυδρίας.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου προβλέπεται α) η προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού δυναμικότητας παραγωγής 1.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού την ημέρα και β) η μεταφορά, εγκατάσταση, διασύνδεση και λοιπές υποδομές για τη θέση σε πλήρη λειτουργία της εν λόγω μονάδας, η χωροθέτηση της οποίας αυτής θα γίνει σε οικόπεδο στην περιοχή Μέσα Ντόλος, στον Αγιο Νικόλαο, της Δ.Ε. Λεύκτρου, κοντά στην ήδη λειτουργούσα γεώτρηση.

Όπως επισήμανε ο κ. Νίκας, η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί “μονόδρομο” για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει για δεκαετίες η περιοχή της Δυτικής Μάνης και κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και εντονότερο λόγω και της μεγαλύτερης τουριστικής και οικιστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει ευρύτερα η συγκεκριμένη περιοχή.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis