home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ακυβέρνητο ιστιοφόρο με 8 μποφόρ στην Κόρινθο – Επιχείρηση του λιμενικού για τους 6 επιβαίνοντες

Το ιστιοφόρο ξεκίνησε τον απόπλου του ενώ οι άνεμοι έπνεαν με 7-8 μποφόρ, όπως και κατά την διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό Σώμα, όταν ένα ιστιοφόρο που βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κόρινθο εξέπεμψε SOS, καθώς έμεινε ακυβέρνητο.

Στο τουριστικό σκάφος που δήλωσε πως αντιμετωπίζει μηχανική βλάβη, επέβαιναν έξι αλλοδαποί.

Το Λιμενικό έφτασε στο σημείο και αφού απεγκλώβισε τους επιβαίνοντες, ρυμούλκησε το ιστιοφόρο σε στον ανατολικό προβλήτα του λιμανιού της Κορίνθου, με τη βοήθεια του πληρώματός του, όπου και προσδέθηκε ασφαλώς.

Το ιστιοφόρο ξεκίνησε τον απόπλου του ενώ οι άνεμοι έπνεαν με 7-8 μποφόρ, όπως και κατά την διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Η ανακοίνωση του λιμενικού

Κατόπιν δήλωσης μηχανικής βλάβης  Επαγγελματικού -Τουριστικού σκάφους με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες έξωθεν λιμένα Κορίνθου άμεσα απέπλευσαν πλωτό σκάφος του Λ/Χ Κορίνθου (Π.Λ.Σ.343) και το Επαγγελματικό Αλιευτικό “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Κ.145 στο οποίο επιβιβάσθηκαν και δύο (02) στελέχη του Λ/Χ Κορίνθου προς παροχή συνδρομής. Εν συνεχεία ανωτέρω αλιευτικό σκάφος ρυμούλκησε σε ασφαλές σημείο του λιμένα Κορίνθου το ακυβέρνητο σκάφος και με την βοήθεια του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους και στελεχών του Λιμεναρχείου Κορίνθου προσδέθηκε ασφαλώς στον ανατολικό προβλήτα του Λιμένα Κορίνθου.

Οι άνεμοι που έπνεαν στη θαλάσσια περιοχή κατά την παροχή της συνδρομής ήταν Α-ΒΑ εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Επαγγελματικού -Τουριστικού σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης του και προσκομίσεως σχετικού βεβαιωτικού/εγγράφου  διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis