home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καιρός: Ένας νέος μίνι καύσωνας έρχεται και φέρνει υψηλές θερμοκρασίες στην Πελοπόννησο

Πού μπορεί να φθάσει η θερμοκρασία τους 41 βαθμούς και ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο
Αρβανιτιά μπάνια

Καιρός για θάλασσα, δροσερές παραλίες και κλιματιστικό. Ένας νέος μίνι καύσωνας έρχεται και η θερμοκρασία την εβδομάδα που έρχεται θα τραβήξει την ανηφόρα. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το meteo ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, αναμένεται τη Δευτέρα 21 Αυγούστου. Άνεμοι τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Υψηλές θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια όμως έως το πρωί στα δυτικά και κατά το μεσημέρι και απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες.

Πού φθάνει η θερμοκρασία τους 41 βαθμούς

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 40, στη Θεσσαλία από 22 έως 37, στην Ήπειρο από 22 έως 41, στη Δυτική Στερεά από 24 έως 39, στην υπόλοιπη Στερεά από 24 έως 36, στην Πελοπόννησο από 22 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 38, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 38, στις Κυκλάδες από 24 έως 32, στα Δωδεκάνησα από 25 έως 31 και στην Κρήτη από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο του καύσωνα

Από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας, με τη δυτική αλλά και τη βόρεια Ελλάδα να βρίσκονται στο επίκεντρο του καύσωνα.

Σε:

  • Σπάρτη,
  • Πύργο,
  • Πάτρα,
  • Αγρίνιο,
  • Άρτα,
  • Κιλκίς,
  • Γιαννιτσά,
  • Θεσσαλονίκη,
  • Σέρρες,
  • Ξάνθη,
  • Ορεστιάδα, η θερμοκρασία θα φθάσει τους 39, ακόμα και τους 40 βαθμούς.

“Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 37 – 38 βαθμούς Κελσίου, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, όπου ναι μεν θα κάνει ζέστη αλλά θα είναι ανεκτή”.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, θα φυσήξει ένα δυνατό μελτέμι στο Αιγαίο.

Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, αλλά σταδιακά ο υδράργυρος θα αρχίσει να πέφτει.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis