home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέες πιστώσεις για την πυρόπληκτη περιοχή του Λουτρακίου

Πίστωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για διασφάλιση ζωοτροφών στον πυρόπληκτο Δήμο Λουτρακίου, σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα
Πίστωση ζωοτροφές Λουτράκι

Πίστωση 2,8 εκ ευρώ ζητεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πολιτεία προκειμένου να γίνει άμεσα καθαρισμός και διευθέτηση των ρεμάτων στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Παράλληλα, από την πλευρά της, θα διαθέσει πίστωση 24.000 ευρώ (με τον ΦΠΑ) προκειμένου να διασφαλιστεί για τους επόμενους τρεις μήνες -μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, συγκεκριμένα- η τροφοδοσία με ζωοτροφές των κτηνοτρόφων στην πιο πάνω πυρόπληκτη περιοχή.

Τα πιο πάνω συνοψίστηκαν κατά την υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σύσκεψη, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 17 Αυγούστου -με την συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων από την Π.Ε. Κορινθίας και της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

“Το κυριότερο πρόβλημα ως προς τις υποδομές αποτελούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς -μετά από τρεις πυρκαγιές στην πιο πάνω περιοχή- δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα παρέμβαση” επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, σημειώνοντας ότι για τον λόγο αυτό η Περιφέρεια ζητεί από την πολιτεία πίστωση 2,8 εκ ευρώ, προκειμένου να γίνει άμεσα καθαρισμός και διευθέτηση των ρεμάτων στην πυρόπληκτη περιοχή.

Ακόμα, ο Π. Νίκας τόνισε ότι στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης αποφασίστηκε να διατεθούν από την Περιφέρεια 24.000 ευρώ (με τον ΦΠΑ) προκειμένου να διασφαλιστεί για τους επόμενους τρεις μήνες -μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, συγκεκριμένα- η τροφοδοσία με ζωοτροφές των κτηνοτρόφων στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε, τέλος, ότι όσον αφορά, πάντως, στον πρωτογενή τομέα οι ζημιές φαίνεται να είναι σχετικά περιορισμένες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis