home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εισαγγελική έρευνα για το χάος στην Εθνική – Κορίνθου μετά τη φωτιά στο βυτιοφόρο

Στην έρευνα θα εξακριβωθεί εάν οι Αρχές προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας – Δίωξη στον οδηγό του βυτιοφόρου
Ουρές μποτιλιάρισμα Αθηνών Κορίνθου (13)

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων Αρχών έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μετά το χθεσινό χάος στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου όπου εγκλωβίστηκαν επί ώρες χιλιάδες οδηγοί, με πολλούς από αυτούς να καταγγέλλουν ελλιπή ενημέρωση, καθώς και ότι οι αρχές δεν είχαν φροντίσει να προμηθευτούν με είδη πρώτης ανάγκης.

Στην έρευνα θα εξακριβωθεί εάν οι Αρχές προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την εξασφάλιση της προστασίας των οδηγών.

Καμία ενημέρωση κατά τη διέλευση από τα διόδια

Σημειώνεται πως μέσα στο κατακαλόκαιρο έγιναν τα ίδια σφάλματα που είχαν σημειωθεί και στην Αττική Οδό με τα χιόνια.

Επί ώρες άφηναν τα οχήματα να διέρχονται από τα διόδια (αρχικά πληρώνοντας και εν συνεχεία δωρεάν), χωρίς ουσιαστική ενημέρωση πως ο δρόμος ήταν κλειστός, χωρίς κάποιο σχέδιο για την εκτροπή ή αναστροφή της κίνησης και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια άντλησης του επικίνδυνου φορτίου.

Ποινική δίωξη στον οδηγό του βυτιοφόρου

Την ίδια στιγμή, σε δίκη για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια (πλημμέλημα) παραπέμπεται, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο οδηγός του βυτιοφόρου που πήρε φωτιά στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα και για τον ιδιοκτήτη (νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας) του βυτιοφόρου προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες ευθύνες του για το ίδιο αδίκημα.

Η εντολή του εισαγγελέα είναι να διαπιστωθεί εάν είχε γίνει επαρκής συντήρηση του βυτιοφόρου, καθώς φαίνεται πως η φωτιά προήλθε από μηχανολογική βλάβη. Το όχημα, σύμφωνα με τα στοιχεία, διέθετε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ΚΤΕΟ κ.λπ.).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis