home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πληγή η διάβρωση στον Κορινθιακό Κόλπο – Πυροσβεστικές λύσεις 1,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια

Επιδεινώνεται η άσχημη κατάσταση στην περιοχή του Καμαρίου – «Καθυστερεί δεκαετίες τη μελέτη το υπουργείο Υποδομών» σημειώνει ο περιφερειάρχης
Καμάρι Κορινθίας διάβρωση (3)

Επιδεινώνεται η άσχημη κατάσταση στην περιοχή του Καμαρίου, στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στην Κορινθία, όσον αφορά τις συνέπειες της διάβρωσης της ακτής από την θάλασσα.

Αναφερόμενος σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι παραμένει ανολοκλήρωτη, για δεκαετίες, η μελέτη προστασίας από την διάβρωση στον Κορινθιακό Κόλπο, την εκπόνηση της οποίας έχει αναλάβει το υπουργείο Υποδομών.

Ως εκ τούτου, συνέχισε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια θα προβεί και φέτος σε εφαρμογή προσωρινών -“πυροσβεστικών” όπως τις χαρακτήρισε ο Π. Νίκας- λύσεων, διαθέτοντας περί το 1,5 εκατ. ευρώ για την προστασία της ακτής, στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου η διάβρωση της παραλίας θέτει μεταξύ άλλων εν κινδύνω και την “οικία Τσαλδάρη”, το αρχοντικό του πρώην πρωθυπουργού Παναγή Τσαλδάρη.

“Θα πρέπει κάποια στιγμή, επιτέλους να ολοκληρωθεί η μελέτη για δοθούν οριστικές λύσεις. Με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφθώ τον νέο υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα για να του θέσω το συγκεκριμένο ζήτημα” τόνισε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Με 1,5 εκατομμύριο ευρώ απαλλοτριώνεις οτι είναι κοντά στον αιγιαλό και να αφήσουμε τη φύση να κάνει τη δουλειά της… Γιατί η θάλασσα εκεί ήταν πριν έρθουμε εμείς και εκεί θα είναι όταν θα φύγουμε… Άρα οι μελέτες έχουν να κάνουν με το που πρόκειται να χτίσουμε ,και όχι αφού τα χτίσουμε πώς θα σωθούμε από τα λάθη μας.

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis