home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑρκαδία

Π. Νίκας: Η έκθεση της Τεγέας πρέπει να αποκτήσει παμπελοποννησιακό χαρακτήρα

Δυνατότητες αναβάθμισης της Έκθεσης Τεγέας βλέπει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου - Αποκαλύφθηκαν σήμερα οι αποκατεστημένες από την Περιφέρεια προτομές ευεργετών στον χώρο της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Έκθεση της Τεγέας θα πρέπει να στηριχθεί, να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει παμπελοποννησιακό χαρακτήρα επί της ουσίας, επανέλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, 16 Αυγούστου, στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων των προτομών των μεγάλων ευεργετών του Τεγεατικού Συνδέσμου.

Η εκδήλωση έγινε στον χώρο της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Παλαιάς Επισκοπής Τεγέας, όπου με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ανακατασκευάστηκαν οι 3 βανδαλισμένες τα προηγούμενα χρόνια προτομές ευεγερτών.

Η δαπάνη της φιλοτέχνησης των 3 προτομών -η οποία έγινε από τον γλύπτη Νίκο Γεωργίου- και η τοποθέτησή τους, έγινε απ΄ την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στον πιο πάνω χώρο υπάρχουν συνολικά 10 προτομές ευεργετών της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, επισημαίνοντας την σημασία που έχει η ουσιαστική αναβάθμιση της Έκθεσης της Τεγέας, τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει υποστήριξή της μέσα από διάφορες δράσεις και διοργανώσεις αναφορικά με τους δεσμούς της Τεγέας με άλλες περιοχές.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στον 10ο βασιλιά της αρχαίας Αρκαδίας τον ομηρικό ήρωα Αγαπήνορα ιδρυτή της Πάφου στην Κύπρο, αλλά και στους Νικλιάνους, μια ευρύτερη οικογένεια της Μάνης της οποίας η ονομασία προέρχεται από το Νίκλι, πρωτεύουσα στην Βαρωνία του Νικλίου -κρατιδίου στο Πριγκιπάτο της Αχαΐας το οποίο ιδρύθηκε το 1209 από τον πρίγκιπα Γουλιέλμο Σαμπλίτη, στην περιοχή της αρχαίας Τεγέας.

Είπε, ακόμα, ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας θα μπορούσε το πάρκο της Τεγέας να αποτελέσει ένα κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παράλληλα με την αξιοποίηση του κτηρίου που υπάρχει.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την πλευρά της -συνέχισε ο Π. Νίκας-, προχωρεί στις διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει υδατοδρόμιο στη λίμνη Τάκα, για να σημειώσει καταλήγοντας:

“Και εν τέλει θα πρέπει, κάποια στιγμή, η πολιτεία να ολοκληρώσει το θέμα με τα αρδευτικά στην λίμνη Τάκα που και αυτά αποτελούν ‘μνημείο’ καθυστέρησης στην υλοποίηση βασικών υποδομών για τον πρωτογενή τομέα”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button