home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ταξιτζής από το Ναύπλιο πιάστηκε να μεταφέρει παράνομους μετανάστες από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα

Ο 46χρονος έπεσε σε μπλόκο στον Αλμυρό και συνελήφθη, έχοντας μέσα στο ταξί του τέσσερις Αφρικανούς – Ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε τίποτα.
Ταξί

Δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με τους τέσσερις παράτυπους μετανάστες που μετέφερε με το ταξί του στην Αθήνα ένας 46χρονος από το Ναύπλιο, ο οποίος συνελήφθη προχθές το απόγευμα στην εθνική οδό στο ύψος του Αλμυρού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και της ΟΠΚΕ.

Ο ταξιτζής είχε φύγει από το Ναύπλιο, όπου ζει και εργάζεται, με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, ώστε να παραλάβει δύο άτομα που θα τον περίμεναν για να τα μεταφέρει στην Αθήνα. Η κούρσα, σύμφωνα με πληροφορίες θα κόστιζε 700 περίπου ευρώ.

Ο ταξιτζής μετέβη στη Θεσσαλονίκη, αλλά όπως φέρεται να υποστήριξε, αντί για δύο, τον περίμεναν τέσσερις. Πρόκειται για τρεις γυναίκες και έναν άνδρα ηλικίας από 45 έως και 48 ετών, με καταγωγή την Ερυθραία της Αφρικής.

Η συμφωνία προέβλεπε να τους πάει στην Αθήνα, ωστόσο, στο ύψος του Αλμυρού έπεσαν στο μπλόκο της Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε κανένας από τους αλλοδαπούς δεν έφερε νόμιμα έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα και έτσι εναντίον τους θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Παράλληλα ο 46χρονος ταξιτζής συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα υπηρεσίας, που του άσκησε ποινική δίωξη για εισαγωγή στη χώρα παράτυπων μεταναστών κακουργηματικού χαρακτήρα και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Ο κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του ζήτησε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή και έτσι θα περάσει εκ νέου το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου μεθαύριο Πέμπτη 17 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-thessalia.gr, ο 46χρονος ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε ότι οι επρόκειτο για παράτυπους μετανάστες και πως είναι σύνηθες να φεύγει από το Ναύπλιο για να κάνει μεγάλες κούρσες, με σκοπό να κερδίσει περισσότερα χρήματα από τα δρομολόγια.

Πάντως προχθές κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν πάνω του και κατασχέθηκαν 1.210 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το ταξί.

Ο άνδρας κρατείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis