home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στα σκαριά δύο σημαντικά έργα σε Νέα Επίδαυρο και Δήμαινα

Παρελήφθη η μελέτη για την αντικατάσταση δικτύων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Νέας Επιδαύρου και συλλογής – μεταφοράς Ακαθάρτων Δήμαινας
Νέα Επίδαυρος

Ο δήμος Επιδαύρου παρέλαβε τη μελέτη για την αντικατάσταση δικτύων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Νέας Επιδαύρου και Συλλογής και μεταφοράς Ακαθάρτων Δήμαινας.

Η ώριμη πλέον μελέτη του έργου συνολικού προϋπολογισμού 5.900.000 ευρώ έχει ως αντικείμενο την αντικατάσταση ολόκληρου του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης της Νέας Επιδαύρου, από τους κεντρικούς αγωγούς έως και τις παροχές.

Επίσης στην ίδια μελέτη προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης σε όλο τον οικισμό της Δήμαινας και η μεταφορά τους στην ΕΕΛ Νέας Επιδαύρου.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης: «Με το έργο αυτό θα γίνει ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στη Νέα Επίδαυρο, το οποίο θα λύσει τα καθημερινά προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω της παλαιότητας των υφιστάμενων δικτύων».

Επιπλέον, θα κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης στον οικισμό της Δήμαινας και μέσω αντλιοστασίων θα καταλήγει στον Βιολογικό καθαρισμό της Νέας Επιδαύρου, όπου τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η ριζική αναβάθμισή του. «Με το έργο αυτό θα λυθεί το πρόβλημα των οικιακών αποβλήτων της Δημαινας», επισημαίνει ο δήμαρχος.

«Το επόμενο διάστημα αναμένεται πρόγραμμα χρηματοδότησης ώστε να μπορέσει άμεσα να ενταχθεί το έργο αυτό», καταλήγει ο κος Χρόνης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis