home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεσσηνία: Υποφέρουν από τη δυσοσμία στην Καλλιρόη – Τι ζητούν για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Οιχαλίας, το συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού και οι διαβεβαιώσεις της εταιρείας στον Περιφερειάρχη
Διαχείριση Απορριμμάτων

Με αφορμή την αφόρητη δυσοσμία που επικρατεί στην περιοχή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Καλλιρόη, το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατοίκων και φορέων στον κόμβο της Εθνικής Οδού Τσακώνας-Καλού Νερού προς τη μονάδα διαχείρισης.

Μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι έκλεισαν για λίγο λεπτά, την Εθνική Οδό, υποστηρίζοντας πως η λειτουργία της μονάδας χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις και -όπως λένε- χωρίς την εφαρμογή των όχων προβλέπονται από τη μελέτη, υποβαθμίζει ευρύτερα τον τόπο, τον πλήττει περιβαλλοντικά και ζημιώνει την οικονομία, τις καλλιέργειες και τις περιουσίες των κατοίκων.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχε και η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου, Μανώλης Μάκαρης (ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκος Κουτουμάνος Λαϊκή Συσπείρωση) και αρκετοί ακόμα κάτοικοι και εκπρόσωπου συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Ενημέρωση για τη διαμορφωθείσα τον τελευταίο μήνα κατάσταση στο χωριό μετά την λειτουργία της μονάδας των απορριμμάτων έκαναν ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιρρόης, Χρήστος Κυριακόπουλος και ο Δημήτρης Καπόπουλος εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, λέγοντας πως έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τη διαχειρίστρια εταιρεία πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έχει επιλυθεί το υφιστάμενο ζήτημα των οσμών.

Την περασμένη εβδομάδα, με ψήφισμα που εκδόθηκε ομοφώνως από το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας διευκρινίζεται πως ο δήμος προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για λήψη ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της λειτουργίας της μονάδας, εάν δεν ληφθούν μέτρα ώστε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να πάψει η αφόρητη δυσοσμία και αποφάσισε να η επιβάρυνση που προκαλεί η μονάδα από ειδικό επιστήμονα με τον οποίο θα συνεργαστεί ο Δήμος Οιχαλίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis