home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η παρεξηγημένη Σαλαμίνα κρύβει θησαυρούς – Ξεχωρίζει η Ηλιακτή με τα υπέροχα νερά

Τα λόγια περισσεύουν μπροστά στην ομορφιά του τοπίου και δεν μπορείς να πιστέψεις ότι οι παραλίες αυτές βρίσκονται δίπλα στην Αθήνα.
Ηλιακτή Σαλαμίνας (9)

Είναι ένας από τους πιο παρεξηγημένους και αδικημένους προορισμούς σε σχέση με τις ομορφιές που κρύβει. Ο λόγος για τη Σαλαμίνα, το μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού Κόλπου και απέχει μόλις 15 λεπτά από το λιμάνι του Περάματος.

Εκτός από εξαιρετικό ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, η Σαλαμίνα είναι ένας καλός κοντινός προορισμός από την πρωτεύουσα για βουτιές και βόλτες. Έχει όμορφες γωνιές, πλούσια φύση και αρκετές παραλίες για να χαλαρώσεις και να κάνεις την εξερεύνησή σου..

Η μικρή απόσταση του νησιού από την πρωτεύουσα, σε συνδυασμό με τις πολυάριθμες και ενδιαφέρουσες επιλογές που έχει να σας προσφέρει, το καθιστούν έναν ελκυστικό προορισμό διακοπών. Το νησί της Σαλαμίνας έχει ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές, γραφικούς κολπίσκους, πλούσια βλάστηση, κυρίως πεύκα, ελαιόδεντρα και αμπέλια, εντυπωσιακά αξιοθέατα, αξιόλογα αρχαία μνημεία και υπέροχες φυσικές παραλίες.

Στον όρμο της Σαλαμίνας μπορείτε να βρείτε μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού σε απόσταση 6χλμ από την πόλη της Σαλαμίνας και ονομάζεται Ηλιακτή. Ο μικρός αυτός κόλπος χωρίζεται σε δυο μέρη την μικρή και την μεγάλη Ηλιακτή.

Η μικρή Ηλιακτή χωρίζεται σε δυο μικρές παραλίες στρωμένες με ψιλό βοτσαλάκι, άμμο και πεντακάθαρα γαλανά ρηχά νερά και δεν είναι οργανωμένες. Η μεγάλη Ηλιακτή βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις δυο μικρότερες και αυτό που την χαρακτηρίζει είναι ότι έχει ομπρέλες και είναι οργανωμένη παραλία.

Το κέντρο του νησιού διαθέτει για τον επισκέπτη όλα όσα χρειάζεται μια σύγχρονη πόλη. Την θερινή περίοδο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κυρίως από τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές για μονοήμερες εκδρομές ως και πολυήμερες διακοπές. Για μπάνιο προσφέρονται οι περιοχές Κολώνες, η παραλία του Πύργου, Ψιλή Άμμος, Περιστέρια, Αιάντειο, Κανάκια, Σελήνια, Σατερλί, Ρέστη, Ηλιακτή, Βασιλικά, Αγ. Γιώργης κ.α.

Τα λόγια περισσεύουν μπροστά στην ομορφιά του τοπίου και δεν μπορείς να πιστέψεις ότι οι παραλίες αυτές βρίσκονται δίπλα στην Αθήνα.

Βίντεο: Michael Miller

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis