home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συνεχίζονται οι «Υπέροχοι Άνθρωποι 2023» από τον “Καββαδία”

Ο Σύλλογος Λυγουριού τιμάει τον ιερέα π. Σπυρίδωνα Σταυρόπουλο
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού τιμάει τον ιερέα π. Σπυρίδωνα Σταυρόπουλο

Οι «Υπέροχοι Άνθρωποι» συνεχίζονται ως θεσμός από τον “Καββαδία”, που σκοπό έχει να τιμά ανθρώπους με προσφορά στον τόπο και κυρίως να βρίσκονται στη ζωή. Η φετινή εκδήλωση αφορούσε σε μία ξεχωριστή προσωπικότητα για την τοπική κοινωνία, όπως αναφέρει ο Σύλλογος.

Ο λόγος για τον ιερέα του Λυγουριού π. Σπυρίδωνα Σταυρόπουλο που διακόνησε την ενορία της Αγίας Τριάδος Λυγουριού επί σαράντα συναπτά έτη (18/11/1983-9/4/2023). Έτσι, την Κυριακή 18 Ιουλίου 2023, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» τίμησε τον πρωτοπρεσβύτερο του τόπου μας, μέσα από ένα παζλ στιγμών της ζωής του πριν και κατά την Ιερατική του θητεία.

Προλόγισε η Γραμματέας του Συλλόγου Αγγελική Μπιμπή ενώ την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος Ίων Ξυπολιάς. Η φίλη του Συλλόγου δημοσιογράφος – συγγραφέας Δέσποινα Σωτηροπούλου μίλησε για την προσωπικότητα του π. Σπυρίδωνα και έδωσε το αλληλέγγυο στίγμα της βραδιάς, για την ενίσχυση των παιδιών με καρκίνο.

Τη δράση του, όλα αυτά τα χρόνια, παρουσίασε εκτενώς ο π. Δημοσθένης Γάτσιος, ενώ στο ψηφιδωτό της ζωής του και του χαρακτήρα του αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος και ο νέος εφημέριος του χωριού μας π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος. Εντυπωσιακό ήταν το τιμητικό δώρο που απενεμήθη στον π. Σπυρίδωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Καββαδία», όπου επιτυχώς απεικονιζόταν το πορτραίτο του και το οποίο φιλοτέχνησε ο αγιογράφος Μιχάλης Κοντογιαννόπουλος.

Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, τμήματος Λυγουριού δήμου Επιδαύρου, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη καθηγητή κ. Δημητρίου Καρκαλάτου, καθώς και από μουσικό σχήμα που αποτελείτο από τους Στυλιανό Ντεβέ (κανονάκι – τραγούδι), Νεφέλη Σούρσου (λαούτο – τραγούδι) και Παναγιώτη Χαβιαρλή (κρουστά).

«Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά για όλους μας προς ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο που συνδέεται άρρηκτα με την τοπική κοινωνία και την καθημερινότητά της τα τελευταία σαράντα χρόνια, Πατέρα Σπυρίδωνα σε ευχαριστούμε για όλα! Είσαι ένας Υπέροχος Άνθρωπος!!!», αναφέρει ο Σύλλογος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis