home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ερμιονίδα: Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δείτε τα πρώτα ονόματα
Παρουσίαση ψηφοδελτίου Λαϊκής Συσπείρωσης

Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για το δήμο Ερμιονίδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο Κρανίδι στο πολυχώρο Αρτίκι, τη Κυριακή το βραδύ.

Την εκδήλωση άνοιξε η Βασιλική Γκιόκα γραμματέας της Τ.Ε Αργολίδας του ΚΚΕ και υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ενισχύουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να είναι περισσότεροι οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και εδώ στο νομό, που θα στέκονται μαζί με το λαό στην πρώτη γραμμή της πάλης του. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα είναι που θα «μετρήσει» την επόμενη μέρα των εκλογών για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.

Στον αντίποδα των παραπάνω στέκονται οι υποψήφιοι που παρουσιάζουν και στηρίζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που μετά από διάφορες καραμπόλες, ανακυκλώσεις και αλληλοϋποστηρίξεις φανερώνουν τη στρατηγική τους σύμπλευση και στο πεδίο της Τοπικής Διοίκησης.

Τώρα λοιπόν το δίλημμα είναι ξανά σαφές μπροστά στην κάλπη:

Τι θα αντιπαρατάξει ο λαός απέναντι στο ενιαίο μπλοκ που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, οι εκλεγμένοι τους σε δήμους και Περιφέρειες, το ίδιο το αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης, αν όχι περισσότερους συμβούλους που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»;

Πώς θα δυναμώσει η αντιπαράθεση με την ενιαία πολιτική κράτους και κυβερνήσεων που εξειδικεύεται σε δήμους και Περιφέρειες; Ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια τους αγώνες και τις αγωνίες, τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας, την πάλη τους για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος, ενάντια στα αντιλαϊκά Δημοτικά χαράτσια? Ποιοι θα διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το κράτος για ενίσχυση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών στους δήμους;

Παρουσίαση ψηφοδελτίου Λ. Συσπείρωσης 1
Παρουσίαση ψηφοδελτίου Λαϊκής Συσπείρωσης //ΦΩΤΟ: ΚΚΕ

Με δεδομένη τη συμφωνία τους στη στρατηγική των κομμάτων και των κυβερνήσεων τους, υπάρχει περίπτωση να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες στα σχολεία, έτσι που να μην πέφτουν ταβάνια, να μη φορτώνουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς πλευρές της λειτουργίας των σχολικών μονάδων; Υπάρχει περίπτωση τέτοιες δυνάμεις να σταθούν στο πλευρό του λαού, που διεκδικεί τα δικαιώματά του απέναντι στην εργοδοσία; Να μπουν εμπόδιο σε αντιδραστικές αλλαγές όπως πχ. την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας; Που θα μπουν εμπόδιο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων? Που θα σταθούν εμπόδιο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση παράλιων και εκτάσεων?

Μοναδική εγγύηση ότι ζητήματα όπως τα παραπάνω θα βρεθούν ψηλά στην «ατζέντα» της «επόμενης μέρας» είναι οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι μόνοι που είναι δοκιμασμένοι, σταθεροί αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Επομένως, το δίλημμα είναι σαφές: Ο λαός ή θα έχει εκλεγμένους που συμφωνούν με την παραπάνω αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμόζουν, οπότε θα παραμένει εκτεθειμένος σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους ή θα έχει περισσότερους κομμουνιστές εκλεγμένους, για να μεγιστοποιεί την πίεση που μπορεί να ασκήσει ώστε να πραγματοποιούνται τέτοια αναγκαία έργα, και ταυτόχρονα μέσα από έναν τέτοιο αγώνα να αποκτά και περισσότερη δύναμη για να οργανώσει την αντεπίθεση παντού.

Απέναντι λοιπόν σε μια Τοπική Διοίκηση που από τη φύση της λειτουργεί ως μηχανισμός προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής, για την προσέλκυση επενδύσεων, ως φορομπηχτικός οργανισμός με ακρογωνιαίο λίθο την «ανταποδοτικότητα», τις ιδιωτικοποιήσεις και όλα τα υπόλοιπα «καλούδια» της πολιτικής του κεφαλαίου, ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από εκλεγμένους που αμφισβητούν την καρδιά αυτής της στρατηγικής.

Που δεν κρύβονται πίσω από παχιά λόγια για «οράματα», «όμορφες πόλεις», «νέες αρχές» και άλλα τέτοια κλισέ… Αντίθετα, πρωτοστατούν στην λαϊκή πάλη, καλούν κάθε εργαζόμενο να κάνει κριτήριό του το ότι οι ανάγκες του δεν συναντιούνται πουθενά με στόχους όπως οι παραπάνω και ότι για να ικανοποιηθούν απαιτείται σύγκρουση με αυτόν τον δρόμο, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση.

Σε αυτόν τον δρόμο έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αποσπαστεί το οποιοδήποτε θετικό μέτρο για τους εργαζόμενους. Μόνο έτσι μπορεί να σταθεί ο λαός απέναντι στη σημερινή και οποιαδήποτε αυριανή κυβέρνηση: Μαζί με το ΚΚΕ, με τους υποψηφίους και τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να μη μετράει άλλες χαμένες τετραετίες για τα λαϊκά συμφέροντα σε κάθε δήμο, σε κάθε Περιφέρεια».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ερμιονίδας Σαράντος Βασίλης έκανε αναφορά στα προβλήματα του δήμου που είναι συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζεται στο Δήμο και έθεσε τους βασικούς στόχους εν όψη των δημοτικών εκλογών  του Οκτώβρη.  Στο τέλος παρουσιάστηκαν τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων Δημοτικών συμβούλων με τη «Λαϊκή συσπείρωση» για «να δώσουμε αισιόδοξα και δυναμικά τον αγώνα για τη ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για όλο το λαό. Καλούμε όλους αυτούς που δεν υποκύπτουν σε ανταλλάγματα και πιέσεις, που πορεύονται με αξιοπρέπεια και τιμιότητα, που σε κοινά προβλήματα δεν αναζητούν ατομικές λύσεις, που βλέπουν την προοπτική και την ελπίδα για τη βελτίωση της καθημερινότητας στο συλλογικό αγώνα, στην αλληλεγγύη, στη διεκδίκηση, στη συνέπεια, στην εντιμότητα και θα δώσουμε έτσι μαζί την επόμενη μάχη».

Στη παρουσίαση του ψηφοδελτίου παραβρέθηκε και ο Γιώργος Τούσσας στέλεχος του ΚΚΕ από τη Κοιλάδα της Ερμονίδας.

Παρουσίαση ψηφοδελτίου Λ. Συσπείρωσης 2
Παρουσίαση ψηφοδελτίου Λαϊκής Συσπείρωσης //ΦΩΤΟ: ΚΚΕ

Το ψηφοδέλτιο

Τα πρώτα ονόματα είναι:

  1. ΒΑΡΚΑΡΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  2. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  3. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
  4. ΔΑΓΡΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  5. ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  6. ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
  7. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
  8. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
  9. ΚΑΤΣΑΔΩΡΑΚΗ ΑΝΝΑ-ΕΛΕΝΗ
  10. ΜΙΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  11. ΜΠΟΥΓΙΑΤΙΩΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
  12. ΜΠΟΥΓΙΑΤΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  13. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
  14. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  15. ΠΕΛΛΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
  16. ΠΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΗΣ
  17. ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
  18. ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  19. ΣΑΤΡΑΒΕΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
  20. ΣΤΡΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
  21. ΤΖΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
  22. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  23. ΤΣΙΡΤΣΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  24. ΦΟΥΝΤΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
  25. ΦΡΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  26. ΡΕΠΠΑ ΝΕΛΛΗ
  27. ΤΡΙΓΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΩ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis