home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πώς οι Κροάτες χούλιγκανς πέρασαν σαν τουρίστες από το Κιάτο χωρίς να κινήσουν υποψίες

Οι Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεπ που δολοφόνησαν τον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ διέσχισαν ανενόχλητοι τον αυτοκινητόδρομο φθάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο
Αστυνομία (2)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την πλήρη διαλεύκανση της αιματηρής επίθεσης χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε βάρος φίλων της ΑΕΚ, το βράδυ της Δευτέρας, η οποία είχε τραγικό απολογισμό τη δολοφονία ενός 29χρονου φίλου της Ένωσης» και 8 τραυματίες. Οι χούλιγκανς έφθασαν ανενόχλητοι μέχρι την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα το Κιάτο Κορινθίας όπου έκαναν στάση, και στη συνέχεια οδικώς ή και σιδηροδρομικώς κατευθύνθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, κάποιοι εξ αυτών επιβιβάστηκαν στον προαστιακό σιδηρόδρομο, ενώ άλλοι συνέχισαν οδικώς με τα οχήματά τους και στις 10:00 το βράδυ είχαν φτάσει στα διόδια της Ελευσίνας περίπου 25 με 30 οχήματα.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας, που είχαν πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις Κροατών από το Ζάγκρεμπ, τους εντόπισαν χθες (7/8) το απόγευμα, στο Κιάτο. Αυτό που τους «κάρφωνε» ήταν το γεγονός ότι στα αυτοκίνητα των «εκδρομέων» με πινακίδες από την πόλη του Ζάγκρεμπ, δεν επέβαινε καμία γυναίκα ή παιδιά παρά μόνο άνδρες, νεαρής ηλικίας με ξυρισμένα κεφάλια. Παρόλα αυτά συνέχισαν την πορεία τους χωρίς να κινήσουν υποψίες!

Πώς το «κομβόι του θανάτου» έφθασε στην Ελλάδα

Παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών από την Κροατία ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα με την ΑΕΚ στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena, οι περίπου 150 χούλιγκαν έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή. Διένυσαν 1.474 χιλιόμετρα, προτού κάνουν «ντου» στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Μάλιστα, μπήκαν στην Ελλάδα μέσω Αλβανίας παριστάνοντας τους τουρίστες για να παραπλανήσουν τις Αρχές. Το «κομβόι του θανάτου» το αποτελούσαν περίπου 25 οχήματα με κροατικές πινακίδες κυκλοφορίας και επέβαιναν 4 με 5 άτομα σε κάθε αυτοκίνητο.

Το κομβόι των αυτοκινήτων, μπήκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα και κατευθύνθηκε στη στάση Ειρήνη του ηλεκτρικού σταθμού.

Οι χούλιγκαν άφησαν τα οχήματα και μαζί με κάποια άτομα που φέρονται να ανήκουν στο αδελφοποιημένο σωματείο του Παναθηναϊκού, μπήκαν στο τρένο και έφτασαν στη στάση Πευκάκια. Εκεί κατέβηκαν και από την πίσω πλευρά, προσέγγισαν το γήπεδο της ΑΕΚ, όπου βρισκόταν συγκεντρωμένος κόσμος σε καφετέριες και μπυραρίες και ξεκίνησαν τα δολοφονικά επεισόδια.

Άξιο αναφοράς είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος Μιχάλης φαίνεται να δέχθηκε ένα και μοναδικό θανατηφόρο πλήγμα, που έπληξε αρτηρία με αποτέλεσμα την ακατάσχετη αιμορραγία, με τις σχετικές μαρτυρίες να σημειώνουν πως το χτύπημα επήλθε από μαχαίρι, τύπου καραμπίτ.

Τι ήξεραν οι Ελληνικές Αρχές

Ειδικότερα, σε έγγραφα της 6ης και της 7ης Αυγούστου αποκαλύπτεται πως η ΕΛΑΣ, σε συνεννόηση με τις κροατικές υπηρεσίες πληροφορίας, γνώριζε για την παρουσία 100 με 150 χούλιγκαν των Bad Blue Boys στην Αθήνα, ομάδας οπαδών με γνωστά ναζιστικά χαρακτηριστικά. Στα ίδια έγγραφα αναφέρεται πως οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα φιλοξενούνταν σε σύνδεσμο ελληνικής ομάδας και θα παρακολουθούσαν τη σημερινή αναμέτρηση από την τηλεόραση.

Σε σύσκεψη, μάλιστα, των αξιωματικών της ΕΛΑΣ με εκπροσώπους της ΑΕΚ αλλά και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, υπήρχαν πληροφορίες για μετακίνηση 30 με 40 οπαδών, με την πρώτη ειδοποίηση των ελληνικών Αρχών, μετά την είσοδο των οπαδών από την Αλβανία, να γίνεται από αστυνομικούς των διοδίων στο Κιάτο Κορινθίας.

Προειδοποιούσε το Μαυροβούνιο

Σε δισέλιδο έγγραφο των Αρχών του Μαυροβουνίου, μία από τις χώρες από τις οποίες πέρασαν οι Κροάτες χούλιγκαν, υπογραμμίζεται πως στις 09:22 το πρωί της Δευτέρας είχε φτάσει ή σχετική ενημέρωση στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα, διευκρινίζει πως «πέρασαν από τα σύνορα της χώρας μας με προορισμό την Αθήνα risky fans (σ.σ. ριψοκίνδυνοι οπαδοί). Αγαπητοί συνάδελφοι στις 7/8/2023, ανάμεσα στις 03:00 και στις 6:00 το πρωί, από το συνοριακό σταθμό Μποζάι στην έξοδο προς Μαυροβούνιο αξιωματικοί της αστυνομίας του Μαυροβουνίου έλεγξαν πολίτες της δημοκρατίας της Κροατίας και πιο συγκεκριμένα περίπου 120 άτομα νεαρής ηλικίας, που εικάζουμε ότι ταξιδεύουν προς Ελλάδα, για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ντιναμό».

«Εξήλθε του Μαυροβουνίου με τα παρακάτω οχήματα» σημειώνει το σχετικό έγγραφο, που δείχνει τις πινακίδες και τα αυτοκίνητα με τα οποία κινήθηκαν οι Κροάτες χούλιγκαν. Όπως ειπώθηκε, το σχετικό έγγραφο είχε φτάσει στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ από τις 09:20 το πρωί της Δευτέρας, επομένως υπήρχε αρκετός χρόνος για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis