home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΙΛΜΕ: Με επιτυχία η θεατρική παράσταση «Θάνατος στα φύκια» στην Ερμιόνη

Η εκδήλωση αφιερώθηκε στην ευεργέτιδα της Ερμιονίδας Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
Θάνατος στα φύκια 1

Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο αύλειο χώρο του κτηρίου του Συγγρού στην Ερμιόνη η θεατρική παράσταση με τίτλο «Θάνατος στα φύκια» που οργανώθηκε από το ΙΛΜΕ σε συνεργασία με τον ΘΟΕ, την ΧΟΕΡ και το Δήμο Ερμιονίδας.

Η εκδήλωση αφιερώθηκε στην ευεργέτιδα της Ερμιονίδας Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η παράσταση ήταν μεταφορά στη σκηνή του ομώνυμου αφηγήματος του Ερμιονίτη νομικού Γεωργίου Εμμ. Οικονόμου (Πρωναίου), το οποίο αφήγημα έγραψε το 1930 και ήταν εμπνευσμένο από τα ταξίδια των ερμιονιτών σφουγγαράδων στη Μπαρμπαριά.

Θάνατος στα φύκια
Θάνατος στα φύκια // ΦΩΤΟ: ΙΛΜΕ

Με τη δραματοποίηση του έργου το ΙΛΜΕ κατέγραψε ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Ερμιόνης, αρχές του 20ου αιώνα και το εμπλούτισε με ιστορικά στοιχεία από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εκατονταετηρίδας το 1930 στην Ερμιόνη.

Στόχος του ΙΛΜΕ ήταν τα στοιχεία ζωής αυτής της εποχής να αναδειχτούν με τρόπο ατόφιο, αυθεντικό, παραστατικό και να περάσουν στις επόμενες γενιές. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους σκοπούς του Σωματείου μας.

Είναι η δεύτερη φορά που το ΙΛΜΕ έχει τη μεγάλη ικανοποίηση να ανεβάζει θεατρική παράσταση. Και είναι μεγάλη ικανοποίηση διότι ο θεατρικός λόγος με την αμεσότητά του είναι μοναδικός, συναρπαστικός και ανεπανάληπτος.

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη ήταν το 2019 που το ΙΛΜΕ ανέβασε το ιστορικό δράμα «Νικόλαος Γαλάτης» του Σπύρου Ευαγγελάτου, διασκευασμένο και σε συνεργασία με τον ΘΟΕ και τον Δήμο Ερμιονίδας.

Θάνατος στα φύκια 2
Θάνατος στα φύκια // ΦΩΤΟ: ΙΛΜΕ

Οι ηθοποιοί

Έλαβαν μέρος οι ηθοποιοί:

Οι γειτόνισσες: Νάντια και Βενετία Κωστελένου

Καφετζής:  Αναστάσης Φουέντες

Δάσκαλος:  Κώστας Πεντεδέκας

Αγγελιαφόρος:  Θανάσης Πάτσιος

Συμμετείχαν τα παρακάτω μέλη της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης:

Κίρκη Κοτταρά,  Νέιτζι Ζότο,  Γιώργος Κωνσταντάτος,

Γιάννης Σιωράς,  Κωστής Σκούρτης,  Ελισάβετ Φασιλή

Αφηγήτριες: Ευαγγελία Ηλιού και Κωνσταντίνα Θεοδωράκη

Διασκευή – Δραματοποίηση: Τίνα Αντωνοπούλου

Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Ηλιού

Μουσική επιμέλεια:  Αθανασία Κουτούβαλη  και  Βαγγέλης Κουλούσης

Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρίκα Κανέλλη-Τουτουντζή

Φωτισμός, Ήχος και Σκηνικά:  Δαμιανός Κουτούβαλης και Βαγγέλης Κουλούσης

Η πρόεδρος του ΙΛΜΕ, Τίνα Αντωνοπούλου, στην εισαγωγική της ομιλία για την παράσταση έδωσε το κλίμα της εποχής. Στη συνέχεια η Παρασκευή Σκούρτη – Δαγρέ διάβασε ένα κείμενο για την παράσταση, που έγραψαν οι εγγονές του Γεωργίου Εμμ. Οικονόμου, Διονυσία και Βασιλική Κουτραφούρη.

Στο τέλος της παράστασης ο Δημήτρης Κουτραφούρης, σύζυγος της Ζαχαρούλας Οικονόμου, ευχαρίστησε τους συντελεστές της παράστασης και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος πήρε τον λόγο και έκανε θετικά σχόλια για τον αείμνηστο συγγραφέα του αφηγήματος, τους συντελεστές της παράστασης και για το ΙΛΜΕ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis