home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εικόνες και video από την πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Τρίπολη: Κινδυνεύει το Μαίναλο

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας και μαίνεται μέχρι στιγμής. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί
Φωτιά στην Τρίπολη (2)

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση κοντά στην Τρίπολη από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας. Η φωτιά βρίσκεται σε δασική περιοχή πάνω από την πόλη και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Βλάση. Οι καπνοί έχουν γίνει ορατοί σε όλη την πόλη.

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στο σημείο έχουν σπεύσει 75 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Το ελικόπτερο γεμίζει από τη δεξαμενή του 11ου Συνάγματος Πεζικού.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά, αλλά οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο τους. Η φωτιά κινδυνεύει να επεκταθεί στο Μαίναλο, αλλά οι πυροσβέστες εργάζονται πυρετωδώς για να το αποτρέψουν.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από τη φωτιά. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά.

Η φωτιά, που φαίνεται να έχει πλησιάσει κατοικημένες περιοχές, έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, ενώ ακούστηκαν αναφορές για μικρές εκρήξεις από την περιοχή της φωτιάς. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν υπάρχει άμεση απειλή για τα σπίτια. Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε επιφυλακή, επιχειρώντας να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς και να προστατεύσουν τις κατοικίες.

Φωτιά στην Τρίπολη (1)

Ενδεχομένως, η πολύτιμη βοήθεια από τον αέρα να είναι η καθοριστική για την αντιμετώπιση της φωτιάς, καθώς οι δυνάμεις στο έδαφος πρέπει να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του ανώμαλου εδάφους και της πυκνής βλάστησης.

Φωτιά στην Τρίπολη 3

Παρά τις προκλήσεις, οι προσπάθειες των πυροσβεστών είναι αξιέπαινες και ο συντονισμός των δυνάμεων αποτελεί καίριο στοιχείο στην προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν ανυπομονησία την εξέλιξη της κατάστασης και ελπίζουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis