home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σημαντική σύμπραξη για την ανάδειξη της γεωλογικής κληρονομιάς της Επιδαύρου

Μνημόνιο Συνεργασίας της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και του «Μουσείου Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας» στο Λυγουριό
3. ΕΑΓΜΕ

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου στα γραφεία της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (E.Α.Γ.Μ.Ε.) που εδρεύει στο Ολυμπιακό Χωριό Αχαρνών, στην οδό Σπύρου Λούη 1 υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (E.Α.Γ.Μ.Ε.) και του «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΩΤΣΙΟΜΥΤΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ», που εδρεύει στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου Αργολίδας, από τον κύριο Διονύσιο Γκούτη Γενικό Διευθυντή ΕΑΓΜΕ και τον κύριο Βασίλειο Κωτσιομύτη Πρόεδρο Δ.Σ. του Μουσείου, αναφορικά με την από κοινού συνεργασία μεταξύ των φορέων σε θέματα προώθησης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η συνεργασία των μερών δύναται να καταστεί από κοινού επωφελής, καθώς θα προωθήσει και υποστηρίξει κοινές δράσεις για την ανάδειξη και υποστήριξη του «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΩΤΣΙΟΜΥΤΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ», καθώς και την ανάδειξη και αξιοποίηση της γεωλογικής κληρονομιάς της περιοχής της Επιδαύρου Αργολίδος.

Η Αρχή θα προωθήσει το επιστημονικό και κοινωνικό της έργο και θα προβληθεί ως υποστηρικτής του Φορέα επί των αντιστοίχων έργων και δράσεων σύμφωνα με το παρόν μνημόνιο. Επίσης, θα συνδράμει στη στενή συνεργασία μεταξύ του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ» της Αρχής και του «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΩΤΣΙΟΜΥΤΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» του Φορέα σε μουσειολογικά, μουσειογραφικά και εκπαιδευτικά θέματα ή/και προγράμματα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis