home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

FichtiArt Festival 2023: Με ζωγραφιές γεμίζουν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας τους τοίχους

Οι μαθητές και μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας, εργάστηκαν με κέφι και προσήλωση παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω του καύσωνα
fichtiart festival 2023

Το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ FichtiArt 2023, το οποίο για τρίτη συνεχόμενη φορά πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Μυκηνών, ολοκλήρωσε πλέον για τη φετινή χρονιά τις δράσεις του, αφήνοντας σε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν μια εμπειρία αποκαλυπτική, τόσο μέσω της εξερεύνησης του ίδιου του μυθικού τόπου, όσο και μέσω της Τέχνης που μέσα στα πλαίσια του Φεστιβάλ προσφέρθηκε απλόχερα στους επισκέπτες του.

Μέσα στο ίδιο πλαίσιο δράσεων του ΦίχτιArtFestival, μαθητές και μαθήτριες που προέρχονται από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας, (το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια στο χωριό Πρόσυμνα της ευρύτερης περιοχής των Μυκηνών), ζωγράφισαν μία τοιχογραφία σε κτίριο το οποίο βρίσκεται στα Φίχτια και που μελλοντικά θα στεγαστούν τα γραφεία του ΦίχτιArtFestival.

fichtiart festival 2023 2
FichtiArt festival 2023 // ΦΩΤΟ: Βασιλική Σοφρά

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μαθητές και μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας, εργάστηκαν με κέφι και προσήλωση παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω του καύσωνα, διότι θεωρούσαν ότι θέλουν να προσφέρουν με τη δική τους δράση στα πολιτιστικά δρώμενα του ΦίχτιArtFestival,που στόχο έχει την ανάδειξη αλλά και αποκάλυψη της ευρύτερης περιοχής των Μυκηνών, στα μάτια αλλά και στη συνείδηση όλων μας.

Οι Μήκυνες στέκουν αιώνες εκεί, αντιστέκονται στον χρόνο και την τάση των ανθρώπων να ξεχνούν, το ΦίχτιArtFestival ήρθε σαν κάτι περισσότερο από ένα Φεστιβάλ. Ήρθε για να φωτίσει τα σημαντικά, να στρέψει το βλέμμα όλων μας σε αυτά που υπήρξαν, σε αυτά που πέρασαν αλλά δεν παρήλθαν, δίνοντας τροφή και αφορμή σε όλα αυτά που θα γεννηθούν.

Ευχαριστούμε θερμά την εμπνεύστρια του Φεστιβάλ κ. Ελένη Τσετσέκου, για την ευκαιρία έδωσε στους μαθητές και οι μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας να εμπλακούν δημιουργικά στο υπέροχο αυτό εγχείρημα.

Οι μαθητές που ζωγράφισαν την τοιχογραφία είναι:

  • Ηλιόπουλος Γιάννης
  • Καραμάνος Ευάγγελος
  • Μπενάκη Μαρία Ελένη
  • Σιδέρη Παρασκευή
  • Χατζηδημητρίου Γιάννης

Το κείμενο έγραψε η καθηγήτρια του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου κ. Μάγδα Μάρα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis