home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συνεχίζεται η υποβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας του Άργους – Παραιτήθηκε ο ακτινολόγος

Τι προτείνει ο βουλευτής Αργολίδας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ανδρέας Πουλάς για την επαναφορά του ιατρού
Νοσοκομείο Άργους (2)

Συνεχίζεται η υποβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας του Άργους, καθώς παραιτήθηκε ο ακτινολόγος του νοσοκομείου. Ο συγκεκριμένος ιατρός μετά από απόφαση μετακινήθηκε από την νοσηλευτική μονάδα του Άργους στο Παναρκαδικό.

Ο βουλευτής Αργολίδας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ανδρέας Πουλάς τονίζει πως πρέπει να γίνει άμεση επαναφορά του ιατρού ακτινολόγου που μετακινήθηκε στο Παναρκαδικό  Νοσοκομείο, να προκήρυχθεί μια θέση επιμελητή  β με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά και να «παγώσει» η θέση που έχει προκηρυχθεί για συντονιστή διευθυντή, καθώς υπάρχει ήδη διευθυντής εν ενεργεία.

Όπως αναφέρει ο κ. Πουλάς, «δεν φτάνουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Αργολίδας από την έλλειψη παιδιάτρων, προκύπτει τώρα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την παραίτηση του ιατρού ακτινολόγου. Ενός συναδέλφου που υπηρετούσε στη νοσηλευτική μονάδα Άργους με τις αρχές και τις αξίες που διέπουν την ιατρική επιστήμη.

Με προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι κανείς δεν μπόρεσε να αποτρέψει την παραίτηση του, παρόλο που ήταν μια εξέλιξη που διαφαινόταν εδώ και καιρό ότι θα συμβεί δεδομένων και των συνθηκών υπό των οποίων εργαζόταν ο συγκεκριμένος ιατρός το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Απορώ με την διοίκηση του νοσοκομείου, με την ιατρική υπηρεσία, με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, πού ενώ εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει το πρόβλημα της έλλειψης ακτινολόγων και τις δυσλειτουργίες που έχουν προκληθεί στο ακτινολογικό τμήμα δεν έδωσαν καμία απολύτως λύση.

Το πρόβλημα προέκυψε από την απόφαση μετακίνησης του ιατρού ακτινολόγου από την νοσηλευτική μονάδα του Άργους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, για την κάλυψη των αναγκών του αντίστοιχου ακτινολογικού τμήματος, γιατί αυτοί που διοικούν το μόνο που ξέρουν είναι να μετακινούν προσωπικό χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις των αποφάσεων τους.

Παράλληλα προκήρυξαν θέση συντονιστή διευθυντή (με απόφαση της υπουργού κυρίας Γκάγκα), ενώ υπάρχει διευθυντής εν ενεργεία προφανώς για να βολέψουν κάποιον δικό τους…..

Υπάρχουν λύσεις;;;

Ναι υπάρχουν, αρκεί να δεσμευτούν οι ιθύνοντες στα εξής:

  •  Άμεση επαναφορά του ιατρού ακτινολόγου που μετακινήθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο
  • Προκήρυξη μιας θέσης επιμελητή  β με συνοπτικές διαδικασίες 
  • Πάγωμα της θέσης που έχει προκηρυχθεί για συντονιστή διευθυντή

Με την υλοποίηση των ανωτέρω δεσμεύσεων ίσως να πεισθεί ο ιατρός να επιστρέψει  άμεσα στην θέση του».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis