home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μάχες πάνω από το πτώμα ενός άταφου Ναυπλιώτη

Η δημοτική παράταξη του δημάρχου κατακρίνει όσους ασχολήθηκαν με το θέμα του ακήδευτου άντρα στο Ναύπλιο

Πολιτικές διαστάσεις πήρε το σοβαρό θέμα ενός άταφου Ναυπλιώτη, που πέθανε στις 20 Ιουλίου, αλλά ακόμα δεν έχει ταφεί αφού η οικογένειά του δεν διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα.

Στο θέμα που έχει τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις, και μετά από πίεση που προήλθε και από την μεγάλη δημοσιοποίησή του ενεπλάκησαν και δημοτικοί παράγοντες που έδωσαν …μάχες με αυτή την αφορμή.

Τελικά μετά από το σάλο που ξέσπασε ο δήμος Ναυπλιέων ανέλαβε τη διαδικασία της ταφής. Παρόλα αυτά, και παρότι δόθηκε η απαιτούμενη λύση, το θέμα επιχειρεί να κλείσει η δημοτική παράταξη του νυν δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του δήμου που επιτέλους δίνει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον άταφο άντρα, εξαπολύοντας επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους που ασχολήθηκαν με αυτό το κοινωνικό ζήτημα.

Η Επόμενη Μέρα, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης: «Ο θάνατος συμπολίτη μας και η διαδικασία ταφής του από το Δήμο Ναυπλιέων μέσω αίτησης του οικογενειακού περιβάλλοντός του είναι ένα εξαιρετικά θλιβερό γεγονός. Απαιτεί από όλους μας ιδιαίτερη συμπεριφορά και ακόμα πιο ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Κάποιες τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν όρια και πρέπει να υπάρχουν όρια στην εκμετάλλευση γεγονότων και κυρίως πένθους. Οποιαδήποτε παρεμβολή διαμαρτυρίας ιδιωτών, υποψηφίων δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, επιχειρηματιών… στη λεπτή αυτή υπόθεση, είναι μία ακόμα ένδειξη χυδαίας καπήλευσης του ανθρώπινου πόνου για να αυτοπροβληθεί ο διαμαρτυρόμενος. Μια ολόκληρη προεκλογική περίοδος χαρακτηρίζεται από τέτοιες ψευδείς, κατασκευασμένες, προπαγανδιστικές ειδήσεις διαμαρτυρίας στον τοπικό τύπο με καταγγελτικό περιεχόμενο μεν, αλλά χωρίς ποτέ να στοιχειοθετείται συγκεκριμένη ευθύνη του καταγγελλόμενου φορέα. Αυτός που καταγγέλλει την δημοτική αρχή για να καπηλευτεί μια κατάσταση, στο τέλος λούζεται ο ίδιος τη ντροπή του. Γιατί οι αναγνώστες αντιλαμβάνονται το βρόμικο τοξικό παιχνίδι και δεν τσιμπάνε στα καθημερινά διαδικτυακά  δηλητηριασμένα δολώματα».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis