home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Μεγάλα προβλήματα στις καλλιέργειες από τα αγριογούρουνα

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ζημιών και των κινδύνων από ομάδες αγριόχοιρων στην Αργολίδα
Αγριογούρουνα

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λ. Αυγενάκη με θέμα την ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ζημιών και των κινδύνων από ομάδες αγριόχοιρων στην Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην Αργολίδα όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας έχει οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα ιδίως στις καλλιέργειες, όπου ομάδες αγριόχοιρων προκαλούν εκταταμένες ζημιές τόσο στο φυτικό κεφάλαιο, όσο και στους σωλήνες και σε άλλες εγκαταστάσεις άρδευσης, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να επωμίζονται σημαντικό κόστος αποκατάστασης και πολλές φορές να ξαναγίνεται η ίδια ζημιά από τα ζώα.

Επιπλέον, οι ομάδες των αγριόχοιρων δημιουργούν σημαντικό κίνδυνο ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο της περιοχής, καθώς διασχίζουν εντελώς απρόβλεπτα για τους οδηγούς τους δρόμους με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα.

Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η ανάληψη μέτρων για τον έλεγχο του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην Αργολίδα.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Ποιες ενέργειες θα εξεταστούν για τον αποτελεσματικό έλεγχο του υπερβολικά αυξημένου πληθυσμού των αγριόχοιρων στην Αργολίδα δεδομένων ως άνω ζημιών που προκαλούν και των κινδύνων που συνεπάγονται».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis