home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τι είπαν ο Πύρρος Δήμας με τον Παναγιώτη Νίκα στην Τρίπολη

Ο Έλληνας Χρυσός Ολυμπιονίκης ψάχνει συμμάχους για τη διατήρηση της Άρσης Βαρών στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα
Δήμας Νίκας (5)

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Παρασκευή 28 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, συνάντηση με τον ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πρόθεση της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) να μην περιλάβει από τους μεθεπόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 -στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ-, την άρση βαρών καθώς και άλλα δύο ιστορικά αθλήματα, την πυγμαχία και το μοντέρνο πένταθλο.

Ο Έλληνας ολυμπιονίκης ενημέρωσε τον περιφερειάρχη ότι ήδη εξελίσσεται παγκόσμια κινητοποίηση των αθλητών και των φίλων του αθλήματος της άρσης βαρών, η οποία θα εκφραστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Αρχαία Ολυμπία, σε εκδήλωση στην οποία -όπως διαβεβαίωσε ο Π. Νίκας προτίθεται να συμβάλει οικονομικά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια στηρίζει την πιο πάνω πρωτοβουλία, καθώς εκτιμά ότι θα πρέπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες να έχουν προτεραιότητα τα κλασικά αθλήματα, τα οποία -όπως τόνισε- δεν είναι δυνατόν να αφαιρούνται σε βάρος νέων “εμπορικότερων” μοντέρνων αθλημάτων.

Στην ίδια συνάντηση, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας και ο ολυμπιονίκης Π. Δήμας κατέληξαν στην κοινή διαπίστωση ότι οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες “μετεξελίσσονται ταχύτατα από παγκόσμια αθλητική διοργάνωση σε εμπορικό γεγονός, κάτι που αντίκειται βεβαίως στον πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis