home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος στις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας

Πραγματοποιήθηκε η 79η επέτειος του ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944
Κατάθεση στεφάνου απο την κυρία Ουρανία Αναγνωστοπούλου, ως αντιπρόεδρος Μαντινείας

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δημάρχου Τρίπολης κυρίου Τζιούμη, του Δ.Σ. Τρίπολης και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για την 79η επέτειο του ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944.

Στην παρούσα εκδήλωση από την πλευρά της Π.Ο.Ε. παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι η κυρία Ουρανία Αναγνωστοπούλου, ως αντιπρόεδρος Μαντινείας.

Η Βλαχέρνα ανήκει σε εκείνα τα μαρτυρικά χωριά που δέχτηκαν τη λύσσα των γερμανικών φασιστικών δυνάμεων κατοχής, που με περισσή μανία τα έκαψαν ολοσχερώς και σκότωσαν με αγριότητα όλους εκείνους τους κατοίκους που δεν είχαν προλάβει να αποχωρήσουν.

Σήμερα η Βλαχέρνα στέκεται σεμνή και περήφανη για τις θυσίες και τους αγώνες που έδωσε για τη λευτεριά της πατρίδας δίπλα στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, το Δίστομο, το Χορτιάτη, την Καισαριανή, τις Βίγλες και άλλους παρόμοιους μαρτυρικούς τόπους.

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος στις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας
Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος στις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας // ΦΩΤΟ: Π.Ο.Ε.

”Όλοι εμείς δεν ξεχνάμε και παραμένουμε διεκδικητικοί για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Όσα χρόνια και αν περάσουν δεν παραγράφονται, είναι το ελάχιστο χρέος στα χιλιάδες θύματα του φασισμού”, αναφέρει η Ομοσπονδία.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis