home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πύρινη κόλαση στο Διακοπτό: Η φωτιά απειλεί σπίτια, έχει μπει στο φαράγγι του Βουραϊκού (Βίντεο)

Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Αίγιο. Συγκλονιστικά πλάνα από την Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών
Φωτιά

Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Αίγιο. Η πυρκαγιά στην Αιγιαλεία είναι εκτός ελέγχου, με τις φλόγες να απειλούν τα πρώτα σπίτια στο Διακοπτό. Οι πυροσβέστες παλεύουν να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες. Την ίδια στιγμή κινδυνεύει ένας από τους σημαντικότερους βιότοπους Natura στην Ελλάδα, το φαράγγι του Βουραϊκού στην Αχαΐα, στο οποίο η πυρκαγιά έχει ήδη εισέλθει.

Λίγο πριν τις 11 εστάλη νέο μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Τράπεζα προς Ακράτα. Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες προς το Διακοπτό και λίγο μετά τις 21:30 το πύρινο μέτωπο άρχισε να κατευθύνεται και προς την περιοχή Τράπεζα.

Μετά τις 10 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις οχυρώθηκαν στη γραμμή του Οδοντωτού καθώς η φωτιά κατεβαίνει απειλητικά από το φαράγγι του Βουραϊκού προς το Διακοφτό. Νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός «Κάστρο» πάνω από το Καθολικό.

Η νύχτα που έρχεται αναμένεται δύσκολη τόσο για τους πυροσβέστες που επιχειρούν όσο και για τους κατοίκους της περιοχής.

Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν όταν έπεσε το φως της ημέρας. Η κατάσταση στο Διακοπτό είναι δραματική και η ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Στην περιοχή επιχειρούν 93 πυροσβέστες με 32 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα.

Εν τω μεταξύ διεκόπη λόγω της φωτιάς στην περιοχή Δερβενάκι της Αιγιάλειας, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του 162,5ου χιλιομέτρου, στην γέφυρα «Τσαγρή». Επίσης έχουν ακυρωθεί και τα δρομολόγια του Οδοντωτού.

Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί τις νυχτερινές ώρες στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών. Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό βίντεο του Fotos Fotopoulos στη σελίδα του facebook Forecast Weather Greece:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis