home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Έρχονται αλλαγές στο κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Μεταξύ άλλων, πρόκειται να θεσμοθετηθεί ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος για τις πολύτεκνες οικογένειες, με βάση και σχετική απόφαση του ΣτΕ
Λογαριασμός ρεύματος κοινωνικό τιμολόγιο

Έρχονται αλλαγές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και θεσμοθέτηση ενός ειδικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά την συζήτηση στη Βουλή, των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, μία από τις πέντε αρχές που είναι σε απόλυτη προτεραιότητά στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας»  αφορά  τους κοινωνικά ευάλωτους και τους συνεπείς.

«Χτίζοντας πάνω στο Σχέδιο Δράσης που ήδη προετοιμάσαμε στην προηγούμενη θητεία για την ενίσχυση των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών, θα δώσουμε πρόσθετα κίνητρα για δράσεις εξοικονόμησης από ενεργειακά ευάλωτους, θα βελτιστοποιήσουμε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θα προχωρήσουμε στην παραγωγή πράσινης ενέργειας από ΟΤΑ για την στήριξη της κατανάλωσης των ευάλωτων δημοτών τους μέσα από Ενεργειακές Κοινότητες. Επίσης πρόκειται να θεσμοθετηθεί ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος για τις πολύτεκνες οικογένειες, με βάση και την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», επεσήμανε ο κ. Σκυλακάκης.

Τι ισχύει με τις αιτήσεις

Όπως είναι γνωστό, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) είναι πάντα ανοιχτή για την υποβολή των αιτήσεων.  Ωστόσο, οι δικαιούχοι του ΚΟΤ θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ κάθε χρόνο και κάθε φορά εντός 2 μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος καθώς και της ενδεχόμενης παράτασής της, προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης.

Να σημειωθεί πως η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, που θα αφορά τα εισοδήματα που έχουν αποκτήσει οι φορολογούμενοι εντός του 2022, έχει ξεκινήσει. Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει παραταθεί έως τις 31 Ιουλίου.

Μέχρι την λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων με τα ενημερωμένα φορολογικά στοιχεία οι υφιστάμενοι δικαιούχοι παραμένουν ενταγμένοι στο ΚΟΤ και απεντάσσονται σε περίπτωση μη υποβολής αιτήσεων μέχρι την λήξη της εν λόγω προθεσμίας.

Οι πολίτες οι οποίοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μπορούν αν θέλουν, να κάνουν νέα αίτηση, η οποία θα ελεγχθεί, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, βάσει της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis