home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

35ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη & τον Πολιτισμό 2023

2 έως 12 Αυγούστου στο Κτήμα Μάνεση με ελεύθερη Είσοδο
Κτήμα Μάνεσση

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Όμιλος για την Μελέτη, Έρευνα & Διάχυση του Πολιτισμού» (ΟΜ.Ε.ΔΙ.ΠΟ.) διοργάνωσε και σας παρουσιάζει το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη & τον Πολιτισμό από 2 έως 12 Αυγούστου, στο Κτήμα Μάνεση.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, επιστήμονες και ερευνητές, πολλοί εξ’ αυτών με διεθνή καριέρα, από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Νότιο Κορέα την Αλβανία και την Ελλάδα., παρουσιάζοντας έργα μεγάλων συνθετών όπως L.v. Beethoven, F. Chopin, R. Schumann, S. Rachmaninoff κ.α.,

Υπογραμμίζοντας τις θεματικές του Φεστιβάλ, αναφέρουμε τα εξής:

Μουσική δωματίου

  • Η ελληνίδα βιολοντσελίστα, μέλος της Ορχήστρα της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας και της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής ραδιοφωνίας, Κατερίνα Γιαννιτσιώτη, η γερμανίδα φλαουτίστα, Martina Silvester, με συμμετοχή σε μεγάλες ορχήστρες της Γερμανίας και ο υπεύθυνος καθηγητής της σχολής πιάνου του Πανεπιστημίου της Tampa Δρ. Γρηγόρης Ζαμπάρας, θα ερμηνεύσουν στις 2 Αυγούστου έργα μουσικής δωματίου των F. Kuhlau, C.M. von Weber κ.α.
  • Ο σολίστ και καθηγητής βιολοντσέλου του Πανεπιστημίου της South Florida ScottKluksdahl, μαζί με τον πιανίστα Δρ. καθ. Γρηγόρη Ζαμπάρα θα ερμηνεύσουν στις 4 Αυγούστου Σονάτες για τσέλο και πιάνο του L.v. Beethoven.
  • Το σύνολο Les Λyristes, με τους λυριστές Νίκο Ξανθούλη και Ευαγγελία Κοψαλίδου και τη Σοφία Καρακούτα στο τραγούδι, θα ερμηνεύσουν στις 7 Αυγούστου συνθέσεις του ίδιου του Ν. Ξανθούλη καθώς και άλλων συνθετών, σύγχρονων και παλαιότερων. Ρεσιτάλ
  • O καθηγητής πιάνου του Ιονίου Πανεπιστημίου Λάμπης Βασιλειάδης και ο πιανίστας Ανδρέας Ξενόπουλος δίνουν στις 3 Αυγούστου ρεσιτάλ με έργα Beethoven, Liszt και Schumann.
  • Σε μια βραδιά αφιερωμένη στον F. Chopin, ο καθηγητής του Brighton College, AbuDhabi Γιάννης Ποταμούσης και ο πιανίστας Δρ. καθ. Γρηγόρης Ζαμπάρας, θα ερμηνεύσουν έργα για σόλο πιάνο του σπουδαίου Πολωνού συνθέτη.
  • Η υψίφωνος, καθηγήτρια μονωδίας του Πανεπιστημίου της Tampa Hein Jung, συνοδευόμενη από τον πιανίστα Δρ. καθ. Γρηγόρη Ζαμπάρα θα ερμηνεύσει στις 12 Αυγούστου λήντερ του R. Schumann.
  • Στις 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή συναυλία Gala, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Πορτοχελίου, όπου θα συμμετέχουν οι περισσότεροι από τους παραπάνω καλλιτέχνες.

Νέοι Καλλιτέχνες

Δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών και στην απόκτηση εμπειρίας πάνω στη σκηνή, το Φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία σε τελειόφοιτους σπουδαστές πιάνου, βιολιού, βιολοντσέλου και μονωδίας από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα να εμφανιστούν σε τρεις διαφορετικές συναυλίες, 8, 10 και 11 Αυγούστου, ερμηνεύοντας έργα μεγάλων συνθετών.

4ο Συνέδριο πιάνου

Από 4 έως 5 Αυγούστου θα διεξαχθεί το 4ο συνέδριο πιάνου με θέμα «Η παιδαγωγική του Frédéric Chopin» με εισηγητές τον ερευνητή και μεταφραστή Στέφανο Θεοδωρίδη, τον πιανίστα Δρ. καθ. Γρηγόρη Ζαμπάρα και συντονιστή τον μουσικοπαιδαγωγό και μουσικολόγο Δρ. Γιάννη Γρηγοράκη.

Masterclasses & σεμινάρια

Από 4 έως 8 Αυγούστου ο καθ. πιάνου Γιάννης Ποταμούσης και ο πιανίστας Δρ. καθ. Γρηγόρης Ζαμπάρας θα πραγματοποιήσουν masterclasses πιάνου.

Από 3 έως 5 Αυγούστου, οι σπουδαστές εγχόρδων θα παρακολουθήσουν masterclass μουσικής δωματίου υπό την καθοδήγηση του καθ. Scott Kluksdahl.

Από 6 έως 8 και από 10 έως 11 Αυγούστου η υψίφωνος καθ. Hein Jung θα διενεργήσει masterclass μονωδίας.

Στις 8 Αυγούστου ο λυριστής Δρ. Νίκος Ξανθούλης θα δώσει σεμινάριο με τίτλο «Ανάλυση ή σύνθεση;».

Από 5 έως 6 Αυγούστου η αρχιμουσικός Αυγουστίνα Καποτή θα διεξάγει σεμινάριο διεύθυνσης ορχήστρας.

Παρουσιάσεις βιβλίων

Στις 4 Αυγούστου, μετά τη συναυλία μουσικής δωματίου για τσέλο και πιάνο, η συγγραφέας Αγγελική Μουρατίδου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Οδυσσέας, ο ταξιδευτής της ζωής».

Στις 6 Αυγούστου, ο μεταφραστής και ερευνητής Στέφανος Θεοδωρίδης θα παρουσιάσει την τελευταία του μετάφραση, το βιβλίο του Jean-Jaqcues Eigeldinger «Ο Chopin όπως τον είδαν οι μαθητές του», ενώ παράλληλα οι πιανίστες Δρ. καθ. Γρηγόρης Ζαμπάρας και καθ. Γιάννης Ποταμούσης θα ερμηνεύσουν έργα του συνθέτη.

Ομιλίες

Στις 6 Αυγούστου, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής κα Ιωάννα Μαρή, θα δώσει ομιλία με τίτλο «Η ποίηση μας δείχνει τον δρόμο.

Εργαστήρια

Από 6 έως 10 Αυγούστου ο Νορβηγός ψυχολόγος Steffen Svendsen θα συντονίσει εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης (Family Constellation).

Από 3 έως 10 Αυγούστου οι μουσικοί σπουδαστές καθώς και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα, υπό την καθοδήγηση της Αμερικανίδας γυμνάστριας Deborah Rogers, να κάνουν μια σειρά από σωματικές ασκήσεις προσαρμοσμένες για μουσικούς.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιονίδας και την Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου και χορηγοί του είναι ο Σύλλογος Φίλων Πορτοχελίου (Σ.ΦΙ.Π.) και οι Maragos Packaging Solutions & Home Bags.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis