home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πρεσβευτής του του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους με βαθμολογία 92/100

Το Π.ΕΠΑ.Λ. Άργους κατέκτησε τον τίτλο του Σχολείου – Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην πρώτη του συμμετοχή στο Πρόγραμμα
Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους ΕΕ (2)

Το Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους κατέκτησε τον τίτλο του Σχολείου – Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι βασικοί του στόχοι  είναι να γνωρίσουν οι νέοι τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, να συμμετέχουν ενεργά στον δημόσιο βίο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και να εξοικειωθούν με τις βασικές πολιτικές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

Το σχολείο συμμετείχε πρώτη φορά στο πρόγραμμα. Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν πραγματεύθηκαν θέματα βιώσιμης ανάπτυξης στην Ευρώπη σήμερα και θέματα δικαιωμάτων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων – άτομα με αναπηρίες, θύματα πολέμου, η θέση της γυναίκας στην κοινωνία σήμερα.  

Μετά από την αξιολόγηση, που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το ΕΠΑΛ από το Άργος έφτασε στην υψηλή βαθμολογία του 92/100!

Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους ΕΕ (3)

Μαθητές και μαθήτριες Junior Ambassadors ήταν οι Νάσια Κολοβού, Κατερίνα Κολοβού, Παναγιώτα Καρκάλα, Ειρήνη Κουγιά, Κωνσταντίνος Μπέλπμας, Ειρηναίος Τσαγκαρέλης, Γιάννης Λυμπέρης, Βασιλική Καμπόσου, Πετρούλα Καμπόσου, Κωνσταντίνα Μάλλιου.

Οι εκπαιδευτικοί του Π.ΕΠΑ.Λ. Άργους, που καθοδήγησαν τα παιδιά και συντόνισαν το πρόγραμμα ήταν οι Αιμιλία Μορώνη, Μαρία Ζιάκου, Γιάννης Γλεντζές και Κώστας Μπλάτσος.

Αμέριστη και ενεργή ήταν η υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου Νίκου Τσιπιανίτη

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά με νέες δράσεις και ευρωπαϊκό όραμα.

Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους ΕΕ (1)

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis