home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πάνω από 100 άτομα στον Πάρνωνα για το μεγαλύτερο αστροπάρτυ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα

Τεράστια προσέλευση στον Πάρνωνα για την Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων
Πάρνωνας αστρονόμοι αστροπαρατήρηση

Πάνω από 1000 άτομα βρέθηκαν στον Πάρνωνα για την Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων. Μια εξόρμηση που τα είχε όλα, αγωνία μην και ακυρωθεί λόγω καύσωνα και απαγορευτικού διαμονής στο βουνό, μεγάλη προσέλευση με πάνω από 800 εγγεγραμμένους και εκατοντάδες επισκέπτες, δύο υπέροχες βραδιές με κατασκότεινο ουρανό χωρίς αέρα, υγρασία, κρύο ή ζέστη και μια απίστευτη ησυχία την νύχτα παρόλο που υπήρχαν τόσα πολλά άτομα ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο.

Όλα τα workshop και οι ομιλίες γεμάτες με το κοινό να τις παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον, ουρανογραφία με εκατοντάδες ανθρώπους σε ψάθες και καρέκλες να την απολαμβάνουν και στην συνέχεια να παρατηρούν τα ουράνια αντικείμενα από τα τηλεσκόπια της διοργάνωσης.

Το αστροφωτογραφικό χωριό μαγικό αλλά και οι παρατηρητές με τα τηλεσκοπία τους έσπασαν κάθε ρεκόρ.

15η Πανελλήνια εξόρμηση ερασιτεχνών αστρονόμων
Φώτο: Δημήτρης Μάλιαρης

Πάνω από 100 τηλεσκόπια στο γήπεδο με παρατηρητές και αστροφωτογράφους να έχουν άμεση επαφή.

Εθελοντές και διοργανωτές προσπάθησαν για το καλύτερο τρέχοντας όλη την μέρα αλλά η κούραση έφυγε όταν οι συμμετέχοντες αποχαιρετούσαν με χαμογελαστά πρόσωπα και ευχαριστούσαν λέγοντας τα καλύτερα.

Η 15η ΠΕΕΑ – ίσως το μεγαλύτερο αστροπάρτυ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα – έχει πια τελειώσει και τώρα όλοι είναι σε αναμονή για το επόμενο…

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis