home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΛακωνίαΚοινωνίαFeatured

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και 6η ΥΠΕ συμπράττουν για τα Κέντρα Υγείας Νεμέας και Αρεόπολης

Ένα φιλόδοξο σχέδιο έθεσαν σε εφαρμογή οι δύο φορείς με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ τους

Υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Ιουλίου, στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που αφορά δύο Κέντρα Υγείας σε Κορινθία και Λακωνία.

Συγκεκριμένα η συνεργασία αφορά τα Κέντρα Υγείας Νεμέας και Αρεόπολης και το μνημόνιο υπεγράφη από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιο Κατσή.

Το αντικείμενο συνεργασίας περιλαμβάνει:

  • Χαρτογράφηση επιδημιολογικών χαρακτηριστικών, συμπεριφορών υγείας και ζήτησης για φροντίδες, με στόχο την ανάπτυξη αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις και τις ανάγκες του πληθυσμού αναφοράς.
  • Σχεδιασμός και εφαρμογή προγραμμάτων προαγωγής και αγωγής υγείας σε στοχευμένες ομάδες πληθυσμού.
  • Σχεδιασμός και εφαρμογή προτύπων και διαδικασιών στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  • Διαπίστευση και αξιολόγηση διαδικασιών και παρεχόμενων φροντίδων και σύνταξη αναφορών για παρεμβάσεις βελτίωσης.
  • Συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα.
  • Διοργάνωση από κοινού δραστηριοτήτων (συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων κ.ά.), υποβολή συνεργατικών ανακοινώσεων σε συνέδρια, κοινές επιστημονικές εκδόσεις κ.λπ.
  • Κάθε άλλη δραστηριότητα που αποβλέπει στο κοινό όφελος και θα συναποφασίζεται από όλα τα μέρη.

Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της υπογραφής του Μνημονίου υπογραμμίστηκε η σημασία της συνεργασίας των πανεπιστημίων της χώρας με το ΕΣΥ, για την ολοκλήρωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων φροντίδων. Υπό το πρίσμα αυτό, η έμφαση στην τεκμηρίωση και την αξιολόγηση που δίδεται από αυτή τη συνεργασία, θα προσφέρει κρίσιμη βοήθεια στην πολιτεία, στην προσπάθειά της για κάλυψη των κενών σε πόρους αλλά και για ενσωμάτωση των προτιμήσεων των πολιτών στον σχεδιασμό για το νέο ΕΣΥ.

Για την εφαρμογή του Μνημονίου, το οποίο έχει τριετή διάρκεια με δυνατότητα επέκτασης, θα συσταθεί ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης και Συντονισμού, η οποία θα αναλάβει την παρακολούθηση των δράσεων για την υλοποίησή του.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button