home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και 6η ΥΠΕ συμπράττουν για τα Κέντρα Υγείας Νεμέας και Αρεόπολης

Ένα φιλόδοξο σχέδιο έθεσαν σε εφαρμογή οι δύο φορείς με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ τους
Μνημόνιο συνεργασίας ΠαΠελ 6η ΥΠΕ

Υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Ιουλίου, στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που αφορά δύο Κέντρα Υγείας σε Κορινθία και Λακωνία.

Συγκεκριμένα η συνεργασία αφορά τα Κέντρα Υγείας Νεμέας και Αρεόπολης και το μνημόνιο υπεγράφη από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιο Κατσή.

Το αντικείμενο συνεργασίας περιλαμβάνει:

  • Χαρτογράφηση επιδημιολογικών χαρακτηριστικών, συμπεριφορών υγείας και ζήτησης για φροντίδες, με στόχο την ανάπτυξη αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις και τις ανάγκες του πληθυσμού αναφοράς.
  • Σχεδιασμός και εφαρμογή προγραμμάτων προαγωγής και αγωγής υγείας σε στοχευμένες ομάδες πληθυσμού.
  • Σχεδιασμός και εφαρμογή προτύπων και διαδικασιών στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  • Διαπίστευση και αξιολόγηση διαδικασιών και παρεχόμενων φροντίδων και σύνταξη αναφορών για παρεμβάσεις βελτίωσης.
  • Συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα.
  • Διοργάνωση από κοινού δραστηριοτήτων (συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων κ.ά.), υποβολή συνεργατικών ανακοινώσεων σε συνέδρια, κοινές επιστημονικές εκδόσεις κ.λπ.
  • Κάθε άλλη δραστηριότητα που αποβλέπει στο κοινό όφελος και θα συναποφασίζεται από όλα τα μέρη.

Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της υπογραφής του Μνημονίου υπογραμμίστηκε η σημασία της συνεργασίας των πανεπιστημίων της χώρας με το ΕΣΥ, για την ολοκλήρωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων φροντίδων. Υπό το πρίσμα αυτό, η έμφαση στην τεκμηρίωση και την αξιολόγηση που δίδεται από αυτή τη συνεργασία, θα προσφέρει κρίσιμη βοήθεια στην πολιτεία, στην προσπάθειά της για κάλυψη των κενών σε πόρους αλλά και για ενσωμάτωση των προτιμήσεων των πολιτών στον σχεδιασμό για το νέο ΕΣΥ.

Για την εφαρμογή του Μνημονίου, το οποίο έχει τριετή διάρκεια με δυνατότητα επέκτασης, θα συσταθεί ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης και Συντονισμού, η οποία θα αναλάβει την παρακολούθηση των δράσεων για την υλοποίησή του.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis