home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καύσωνας: Έρχεται καυτό Σαββατοκύριακο με 45άρια και λίβα – Νέο κύμα ζέστης από Τρίτη

Οι συνθήκες βοηθούν πολύ στο να ξεκινήσει πυρκαγιά – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τα βράδια

Ένα καυτό Σαββατοκύριακο καταφτάνει σε λίγες ώρες στη χώρα μας, με ακραίες θερμοκρασίες, λόγω του καύσωνα που δεν λέει να υποχωρήσει. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο υδράργυρος αναμένεται να «σκαρφαλώσει» ακόμη και στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, η ένταση του δεύτερου «κύματος» του καύσωνα θα είναι τόσο μεγάλη, που τη νύχτα η θερμοκρασία δεν θα πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα, ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης χτυπά καμπανάκι και για το τρίτο «κύμα» καύσωνα, που «έρχεται» από την ερχόμενη Τρίτη, τονίζοντας ότι θα είναι και το χειρότερο, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο», «γράφοντας» ακόμη και πάνω από 45 βαθμούς Κελσίου.

Για το προσεχές Σαββατοκύριακο ο ίδιος προβλέπει 38 με 41 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 42 βαθμούς σε περιοχές ηπειρωτικά της χώρας και 36-38 βαθμούς στο Αιγαίο λόγω των μελτεμιών. «Οι συνθήκες βοηθούν πολύ στο να ξεκινήσει πυρκαγιά ενώ την Κυριακή μπαίνει και ο λίβας, η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική στα μεγάλα αστικά κέντρα» ανέφερε στο OPEN.

Πιο αναλυτικά, το νέο κύμα καύσωνα θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Μέγιστες θερμοκρασίες από 42 μέχρι 45 βαθμούς.
  • Ελάχιστες θερμοκρασίες μέχρι 27 βαθμούς.
  • Περιορισμός των μελτεμιών.
  • Χαμηλά ποσοστά υγρασίας.
  • Επικράτηση λίβα.
  • Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis