home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανδριανός για Μπούρτζι: «Πάντα τα έργα μιλούν ηχηρότερα από τα λόγια»

Ο Γιάννης Ανδριανός σχολιάζει την επαναλειτουργία του φρουρίου Μπούρτζι στο Ναύπλιο, μετά από σχεδόν 10 χρόνια εργασιών

Ο Γιάννης Ανδριανός σχολιάζει την επαναλειτουργία του φρουρίου Μπούρτζι στο Ναύπλιο, μετά από σχεδόν 10 χρόνια εργασιών. «Οι συντονισμένες προσπάθειες ετών δικαιώνονται. Τα έργα μιλούν πάντα ηχηρότερα από τα λόγια», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου κ. Μπαλωμένου για την επαναλειτουργία του φρουρίου Μπούρτζι από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου είναι ένα από τα τελευταία βήματα και ταυτόχρονα η δικαίωση μιας μακράς, επίμονης και συντονισμένης προσπάθειας ετών.

Το 2013, κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε στενή συνεργασία με τη νυν Υπουργό κ. Μενδώνη και την Έφορο Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Παπαδημητρίου εντάξαμε το έργο «Στερέωση – Αποκατάσταση – Ανάδειξη και Επανάχρηση Φρουρίου Μπούρτζι στο Ναύπλιο» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και ξεκινήσαμε το 2014 τις σχετικές εργασίες, οι οποίες διακόπηκαν από την επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015, για να ξαναξεκινήσουν το 2017 και να ολοκληρωθούν το 2021.

Με την άρτια ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών υπό την επίβλεψη των αρμοδίων υπηρεσιών της Εφορείας Αρχαιοτήτων, το εμβληματικό για το Ναύπλιο και την Αργολίδα μας Μπούρτζι αποδίδεται ξανά μετά από χρόνια στους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας, ως πρότυπο υπεύθυνης αξιοποίησης του τεράστιου ιστορικού και πολιτιστικού μας κεφαλαίου.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Προσωπικά, όπως όλα αυτά τα χρόνια, θα συνεχίσω να πιέζω για την ολοκλήρωση όλων μεγάλων και μικρότερων έργων πολιτισμού που εντάξαμε στην Αργολίδα, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο τους Άργους, οι αναστηλώσεις μνημείων, ιερών ναών, ιστορικών κτιρίων, η ανάδειξη των κάστρων, και να παρακολουθώ στενά κάθε βήμα της υλοποίησης των αναγκαίων έργων που προγραμματίσαμε και εντάξαμε και πολλά από αυτά, όπως και στο Μπούρτζι, πάγωσαν το 2015 για να ξαναξεκινήσουν επί νέας κυβέρνησης ΝΔ.

Πάντα τα έργα μιλούν ηχηρότερα από τα λόγια!»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis