home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η ανάγνωση της δημοσκόπησης για το Ναύπλιο, ο Κωστούρος και ο Αναγνωσταράς

Τι απάντησαν οι 703 δημότες που ερωτήθηκαν τηλεφωνικώς να πουν τη γνώμη τους για τους υποψηφίους δημάρχους και τα προβλήματα της πόλης
Δημοσκόπηση

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η τηλεφωνική δημοσκόπηση που διεξήχθη σε δείγμα 703 ατόμων από την εταιρεία OpinionPoll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού TV SUPER σχετικά με τις εκλογές στον Δήμο Ναυπλιέων.

Αυτή διεξήχθη από τις 27 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου και η δειγματοληψία ήταν τυχαία και στρωματοποιημένη σε 17+ ηλικίας ψηφοφόρων του Δήμου.

Σύμφωνα με την ανάγνωση που κάνει στη δημοσκόπηση η παράταξη Κωστούρου “ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ”, «στην πρόθεση ψήφου κυριαρχεί ο Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος φαίνεται να εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή».

Στην πρόθεση ψήφου ο Δημήτρης Κωστούρος λαμβάνει ποσοστό 32,6%, αρκετά μικρότερο σε σχέση με αυτό που έλαβε στις εκλογές του 2019. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η παράταξη Κωστούρου «με αναγωγή επί των αναποφάσιστων ξεπερνά κατά πολύ το όριο για την εκλογή από την πρώτη Κυριακή».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, δεύτερος εμφανίζεται ο Δημήτρης Ορφανός με ποσοστό 16,7%, τρίτος ο Κώστας Μάκαρης με ποσοστό 11,3% και τέταρτος ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος με ποσοστό 11%.

Δημοσκόπηση 2

Οι 703 ερωτηθέντες σε ποσοστό 41,2% δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη συνολική παρουσία και το έργο του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου.

Δημοσκόπηση 1

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 26,1% θεωρούν ότι ο Δημήτρης Κωστούρος είναι πιο δραστήριος. Ακολουθεί ο κος Μάκαρης με ποσοστό 13,8 , ο κος Ορφανός με ποσοστό 12,4% και ο κος Παπαδημόπουλος με ποσοστό 7,4%.

Δημοσκόπηση

23,9% των δημοτών υποστηρίζουν πως ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος είναι πιο αποτελεσματικός. Ακολουθούν ο κος Ορφανός με ποσοστό 11%, ο κος Μάκαρης με ποσοστό 8,8% και ο κος Παπαδημόπουλος με ποσοστό 8,6%.

Στην ερώτηση ποιος πιστεύουν ότι γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα του Δήμου ο Δημήτρης Κωστούρος προηγείται με ποσοστό 33,5% και ακολουθούν ο κος Ορφανός με ποσοστό 12%, ο κος Παπαδημόπουλος με ποσοστό 10,1% και ο κος Μάκαρης με ποσοστό 7,3%.

Δημοσκόπηση 3 1

Να σημειωθεί πως Μάκαρης, Ορφανός και Παπαδημόπουλος δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και οι τρεις είναι η πρώτη φορά που θέτουν υποψηφιότητα για ένα τέτοιο αξίωμα.

Επίσης στην εν λόγω δημοσκόπηση εμφανίζεται ένα ποσοστό αναποφάσιστων που αγγίζει το 20%.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση.

Αναγνωσταράς: «Χάνει παταγωδώς στον 2ο γύρο»

Ο πρώην Δήμαρχος Ναυπλιέων και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Παναγιώτης Αναγνωσταράς κάνει τη δική του ανάγνωση για την παραπάνω δημοσκόπηση ως εξής:

«Στον πανικό του επάνω να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τον Αλβανό απατεώνα εργολάβο δημοτικών έργων, έβγαλε στον αέρα δημοσκόπηση!

Είναι τόσο απελπισμένος ο Κωστούρος που έδειξε δημοσκόπηση που τον δείχνει 19 μονάδες κάτω από το ποσοστό που πήρε στον πρώτο γύρο στις προηγούμενες εκλογές!

Προσέξτε όμως: Η παρουσίαση της δημοσκόπησης τελείωσε στα ευρήματα του πρώτου γύρου!

Έχω κάνει πολλές δημοσκοπήσεις.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται, όταν φαίνεται ότι η εκλογή πάει σε δεύτερο γύρο, είναι το ερώτημα σε δίδυμα! 

Δηλαδή: Κωστούρος ή Μάκαρης; Κωστούρος ή Ορφανός;  Κωστούρος ή Παπαδημόπουλος. Αυτό το έκανε γάργαρα ο Κωστούρος! Δεν το έδειξε! 

Χάνει παταγωδώς στον δεύτερο γύρο!

Με τουλάχιστον 7 μονάδες τώρα!

Σε τι ελπίζει; Να ανακάμψει τους επόμενους τρεις μήνες; Τα ποσοστά του θα πέφτουν και θα ανεβαίνουν των υπολοίπων συνδυασμών!

Αυτά Δημητράκη πονηρέ!»

Επόμενη Μέρα: «Με τους αριθμούς δεν μπορεί να τα βάλει κανείς»

Ο συνδυασμός του Δημάρχου, «Ναύπλιο, Επόμενη Μέρα», απαντά ως εξής:

Ο πονηρός κ. Αναγνωσταράς σπεύδει να απαξιώσει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που τον πλήγωσε με δήθεν δικές του μυστικές μετρήσεις που μιλούν για Β’ γύρους κλπ.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ίδιο και την εμπειρία του. Περιμέναμε όμως λίγη αυτοσυγκράτηση γιατί ως παθών γνωρίζει πως Β’ γύρος δεν θα υπάρξει αλλά και αν υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο ο Δημήτρης Κωστούρος θα ήταν νικητής και σε αυτή τη περίπτωση.

Άλλωστε με τους αριθμούς δεν μπορεί να τα βάλει κανείς!

ΥΓ1: Τα λόγια του, είναι λόγια του αέρα δε στηρίζονται σε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο. Χυδαιολογία χειρίστου είδους.

ΥΓ2: Η πολιτική δεν είναι αλητεία ούτε ζούγκλα και εμείς δεν μετέχουμε στον κανιβαλισμό. Παραμένουμε σταθεροί στα καθήκοντά μας εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις μας. Απολογούμενοι καθημερινά στους συμπολίτες που επικοινωνούν μαζί μας δια ζώσης και μας τροφοδοτούν με υπομονή, γενναιότητα και ενθουσιασμό…

ΥΓ3: Αύριο θα δημοσιεύσουμε μερικά ποσοστά πολύ σημαντικά για σκεπτόμενους πολίτες!

Αναγνωσταράς: «Γιατί δήμαρχε χαρακτηρίζεις ως χυδαιολογία την εκτίμηση μου;»

Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς ανταπάτησε ως εξής στην παραπάνω ανακοίνωση:

«Χυδαιολογία χαρακτηρίζει ο δήμαρχος την εκτίμηση μου ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος στην εκλογική αναμέτρηση Οκτωβρίου.

Έχοντας χάσει σχεδόν είκοσι μονάδες, με τη δική του δημοσκόπηση (50% το 2019 είχε πάρει) τώρα υποστηρίζει ότι θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο! Θα το δούμε!

Όμως γιατί δήμαρχε χαρακτηρίζεις ως χυδαιολογία την εκτίμηση μου; Γνωρίζεις την διαφορά μεταξύ χυδαίου και άλλης άποψης η εκτίμησης;

Ηρέμησε λίγο, μην χάνεις την ψυχραιμία σου και άνοιξε κανένα λεξικό πριν γράψεις.

Στον δεύτερο γύρο χάνεις πανηγυρικά».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis