home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕργασίαΕλλάδα

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για προσλήψεις στο ΕΚΑΒ χωρίς πτυχίο

Δείτε ποια είναι τα απαραίτητα προσόντα

Ενεργοποιήθηκε χθες, Τρίτη 18 Ιουλίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, η ηλεκτρονική εφαρμογή loipoepikouriko.moh.gov.gr για την εγγραφή των υποψηφίων στους ηλεκτρονικούς καταλόγους του λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού, για την ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, για τον Τομέα Αθηνών.

Μέσω της πλατφόρμας, η οποία θα μείνει ανοικτή έως την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι θέλουν να προσληφθούν ως πλήρωμα στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το ότι οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω της πλατφόρμας loipoepikouriko.moh.gov.gr και όχι μέσω ΑΣΕΠ, αποδεικνύει ότι οι 250 προσλήψεις που έχουν προαναγγελθεί για το ΕΚΑΒ δεν θα είναι μόνιμες, αλλά εποχικές. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, διευκρίνισε ότι οι προσλήψεις αυτές δεν θα αφορούν μόνιμο, αλλά εποχικό προσωπικό και ότι οι προσληφθέντες θα υπογράψουν διετείς συμβάσεις.

Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Παύλος Μαρινάκης αποκάλυψε ότι αύριο, Τρίτη, θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 250 ατόμων στο ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, είπε: «Αύριο, ανεβαίνει στην πλατφόρμα της 1ης ΥΠΕ, προκήρυξη για την πρόσληψη 250 ατόμων για πληρώματα ΕΚΑΒ στην Αττική».

Τα απαραίτητα προσόντα

Σύμφωνα με το προσοντολόγιο υπάρχουν δύο ειδικότητες που γίνονται δεκτές για τις θέσεις του πληρώματος ασθενοφόρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του proson.gr, τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι:

ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων / Διασώστη – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

  • Επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ ή C κατηγορίας (ΠΔ 51/2012 όπως ισχύει).
  • Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης της Ειδικότητας “”Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης”” του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής
  • Βεβαίωση ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την  άσκηση του επαγγέλματος “Διασώστη Πλήρωμα Ασθενοφόρου” (ν. 3919/2011 όπως ισχύει, Υ.Α.Γ4β/ΓΠ/οικ.16276/4-3-2015, ΦΕΚ 1486/16-7-2015/τ.Β΄  και  Υ.Α.Γ4α/Γ.Π. οικ.34218/8-5-2017,  ΦΕΚ  1729/19.5.2017/τ.Β΄), που χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών  ή Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας.

ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων / Διασώστη – Πλήρωμα Ασθενοφόρου (χωρίς άδεια και πιστοποίηση)

  • Οι ηλεκτρονικοί πίνακες κατάταξης που θα προκύψουν ανά φορέα θα χρησιμοποιηθούν εφόσον πρώτα έχουν εξαντληθεί στο φορέα που θα γίνει ο διορισμός οι υποψήφιοι του αντίστοιχου πίνακα της προηγούμενης κλάδο/ειδικότητας:  ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων / Διασώστη – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
  • Επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ ή C κατηγορίας (ΠΔ 51/2012 όπως ισχύει)

i. Απολυτήριος τίτλος Ελληνικού Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και

ii. βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ΕΚΑΒ της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης» ή  αντίστοιχης βεβαίωσης σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button