home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το «Ανάπλι εμπρός» για το μέλλον του Φεστιβάλ Ναυπλίου

Η τοπική παράταξη του Ναυπλίου «Ανάπλι Εμπρός!» κάνει τις προτάσεις της για βελτίωση του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ναυπλίου
Άγιος Γεώργιος συναυλία Φεστιβάλ Ναυπλίου (2)

Η τοπική παράταξη του Ναυπλίου «Ανάπλι Εμπρός!» κάνει τις προτάσεις της για βελτίωση του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ναυπλίου στο μέλλον.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Ένα ακόμα φεστιβάλ μουσικής, το 32ο, τελείωσε χθες.

Έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι με την ψήφο των πολιτών του Δήμου Ναυπλιέων επόμενος Δήμαρχος  θα είναι ο Δημήτρης Ορφανός  και εμείς με το “Όραμα Δημιουργίας” θα έχουμε την ευθύνη να διαχειριστούμε  το “Φεστιβάλ Ναυπλίου” για τα επόμενα πέντε χρόνια

Το “Φεστιβάλ Πιάνου του Ναυπλίου”, ξεκίνησε πριν από 32 χρόνια  και έζησε πολύ μεγάλες στιγμές μουσικής πανδαισίας.

Το Ναύπλιο με το φεστιβάλ του είχε μπει στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη των μεγάλων μουσικών εκδηλώσεων.

Δεν θέλουμε  ως δημοτική παράταξη, ούτε θεωρούμε ότι έχουμε τις γνώσεις,,  για  να κριτικάρουμε την καλλιτεχνική πορεία του φεστιβάλ, που σε κάθε περίπτωση είναι εδώ και μας χαρίζει ποιοτικές μουσικές στιγμές.

Επιθυμούμε όμως να διατρανώσουμε την διοικητική από την δική μας πλευρά πρόθεση για την μεγάλη αναβάθμισή του που ονειρευόμαστε και πιστεύουμε ότι θα την κάνουμε πράξη.

Κατ΄ αρχάς ξεκαθαρίζουμε ότι είναι μεγάλη τύχη για τον Δήμο μας  ότι καλλιτεχνικός του διευθυντής είναι ο Γιάννης Βακαρέλης που τόσα έχει προσφέρει επί τρεις και πλέον δεκαετίες. Και ελπίζουμε να συνεχίσει επί πολλά ακόμα χρόνια

Όμως πρέπει η βοήθεια που θα του δοθεί από τον Δήμο μας από τον ερχόμενο Ιανουάριο να είναι πολύ μεγαλύτερη και πολυεπίπεδη.

Το φεστιβάλ από του χρόνου, έτσι όπως εμείς το σκεφτόμαστε, δεν θα ανήκει σε μία παράταξη ή σε ένα ή δύο αιρετά άτομα. Πρέπει να ανήκει στην τοπική κοινωνία που είναι ανάγκη να το αγκαλιάσει από την αρχή.

Για αυτό πρώτη ενέργειά μας είναι να ζητήσουμε την βοήθεια, τις γνώσεις, τις σκέψεις και τις ιδέες όλων αυτών που επί τρεις δεκαετίες έχουν συμβάλει ανεξαρτήτως παραταξιακής ένταξης. Εμείς θα έλθουμε να ενώσουμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι όλοι θα βοηθήσουν

Αναβιώνουμε τον θεσμό των “φίλων του φεστιβάλ”. Οι φιλόμουσοι της πόλης είναι εδώ. Παρόντες στις εκδηλώσεις κάθε χρόνο. Τους βλέπουμε. Ας τους ζητήσουμε να ενεργοποιηθούν. Είναι κρίμα να παραμένουν στον κατάλογο των “φίλων του φεστιβάλ”, όπως είναι και σήμερα δημοσιευμένος αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι που όμως χρόνια τώρα έχουν αφήσει τα εγκόσμια.

Ζητάμε μέσω του Προϋπολογισμού την κατ΄ έτος αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης του φεστιβάλ και την έγκαιρη προ μηνών έγκριση των ποσών. Με εμάς θα τελειώσει το απαράδεκτο να πληρώνονται  υποχρεώσεις του φεστιβάλ πολλούς μήνες μετά την λήξη του.

Είναι κρίμα που οι χορηγίες σε ένα φεστιβάλ με τέτοια ιστορία είναι επί χρόνια τώρα μηδενικές, τη στιγμή που σε φεστιβάλ κοντινών πόλεων οι χορηγίες είναι πολλές και μεγάλες. Θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για την εκ νέου ύπαρξη χορηγικών προγραμμάτων, που για να τις προσελκύσουμε θα πρέπει να συνδυάσουμε την γενικότερη αίγλη και επισκεψιμότητα του Ναυπλίου.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα  είναι διαθέσιμο μήνες πριν την έναρξή του. Έτσι ώστε και ο τοπικός τουρισμός να ωφεληθεί.

Θα επιχειρήσουμε μαζί με το Καλλιτεχνικό διευθυντή να συζητήσουμε  με Υπουργείο Πολιτισμού,  Περιφέρεια, Πανελλήνιους και Διεθνείς καλλιτεχνικούς Θεσμούς για την ανάδειξη και ενίσχυση του Φεστιβάλ

Με αυτά ως δεδομένα και με την συνεργασία και την αποφασιστική γνώμη του καλλιτεχνικού διευθυντή θα επιδιώξουμε

Το φεστιβάλ από του χρόνου να περιλαμβάνει  λαμπρά ονόματα της Μουσικής από όλο τον κόσμο. Φιλοδοξούμενα “υιοθετήσουμε” για μια τουλάχιστον παραγωγή του την ανάθεση μίας “παγκόσμιας πρώτης” ώστε να μπει το Φεστιβάλ στα Διεθνή Μουσικά έντυπα όλου του κόσμου.

Θα πρέπει  να ενισχυθεί η εκπαιδευτική του διάσταση του φεστιβάλ με συμμετοχή μεγάλων Ελλήνων και ξένων δασκάλων και καλλιτεχνών και με την συνεργασία μουσικών σχολείων από όλη την Ελλάδα.Να δώσουμε έτσι την αναπτυξιακή για το μέλλον προοπτική σε ένα καλλιτεχνικό γεγονός,που θα ωφελήσει πολλαπλά την πόλη μας απογειώνοντας παράλληλα το τουριστικό προϊόν και την ανάπτυξη του Δήμου.

Πρέπει  να ξαναδούμε το κατά πόσον θα πρέπει το φεστιβάλ να ξαναγίνει θεματικό, ώστε να προσελκύσει εκ νέου το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Θα πρέπει επίσης να δούμε και την διασύνδεση του φεστιβάλ Ναυπλίου με άλλα φεστιβάλ γειτονικών και κοντινών πόλεων, όπως με το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας.

Σκέψη μας είναι εκδηλώσεις του φεστιβάλ να γίνονται όχι μόνον μέσα στην πόλη του Ναυπλίου. Το φεστιβάλ είναι του Δήμου Ναυπλιέων και όλοι οι φορολογούμενοι δημότες και στην περιφέρεια πληρώνουν για αυτό μέσω της φορολογίας.

Η αλλαγή έρχεται. Οι αλλαγές προς το καλύτερο θα γίνουν».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis