home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Παναγιώτης Νίκας: «Δεν θα είμαι υποψήφιος» – Τι λέει ο Περιφερειάρχης για Σαμαρά, Πτωχό, Βλάση

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά. Έχουμε υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης», υπογράμμισε ο Π. Νίκας, κάνοντας λόγο για αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν στον ίδιο για επιλογές προσώπων και όχι μόνο
Παναγιώτης Νίκας

Δεν θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Παναγιώτης Νίκας, όπως έκανε γνωστό σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου στα ΜΜΕ από την Τρίπολη. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε τόσο στον Κώστα Βλάση και τον Δημήτρη Πτωχό, που παίρνει τελικά το χρίσμα της ΝΔ, όσο και στο «σύστημα Σαμαρά», όπως το χαρακτήρισε. Αφήνει το ελεύθερο στους περιφερειακούς του συμβούλους να επιλέξουν αυτό που επιθυμούν και ζήτησε να τον αφήσουν ήσυχο να ολοκληρώσει το έργο του χωρίς παρεμβάσεις.

Σε μια αναδρομή ο Παναγιώτης Νίκας έκανε γνωστό πως ένα χρόνο πριν είχε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και είχε ζητήσει αλλαγή του επικεφαλής της Παράταξης για τις εκλογές του 2023. Είχε κάνει συγκεκριμένη πρόταση και είχε εξηγήσει πως επέρχεται, γι’ αυτόν, το τέλος εποχής.

Ο Παναγιώτης Νίκας έκανε λόγο για αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε από το «σύστημα Σαμαρά», όπως το αποκάλεσε, οι οποίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων, το ποιοι θα τοποθετηθούν αντιπεριφερειάρχες. Επισήμανε ακόμα ότι δέχθηκε μεγάλες πιέσεις για έργα όπως το φυσικό αέριο, όπου αυτός επέλεξε το δημόσιο συμφέρον, την ανάδειξη του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε κέντρο αναφοράς, κ.α.

«Δέχθηκα μεγάλη πίεση σε συνάντηση στην Κηφισιά. Τους είπα «φεύγω, ησυχάστε… αλλά τίποτα… Μάθαινα στη συνέχεια ανεπίσημα για επιλογή του Βλάση (τον τιμώ τον βουλευτή). Εξελισσόταν ένας μηχανισμός φθοράς και διάλυσης της παράταξης. Διάβαζα πολλά ώσπου ξαφνικά κάποιος “τράβηξε το καλώδιο από την πρίζα” και φάνηκε ο λαγός… Τη μεγάλη πίεση δεν την αισθάνθηκα από τον Τατούλη και την αντιπολίτευση…», τόνισε

Όπως ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά. Έχουμε υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης. Θέλεις να γίνεις διοικητής σε Νοσοκομείο, να πάρεις κάποια δημόσια θέση, θέλεις να γίνεις δήμαρχος, πρέπει να λες ευχαριστώ και να πάρεις την έγκριση του συστήματος. Αν θες ρουσφέτια πρέπει να υποταχθείς στο σύστημα».

Μάλιστα δεν έλειψαν οι αναφορές στο παρελθόν: «Οι Έλληνες πρέπει να θυμούνται τι έγινε πριν από 30 χρόνια, το 1993 αλλά και το 1996», σημείωσε.

«Δεν ελέγχομαι, Δεν υπακούω» είπε εμφατικά όσο αφορά τον εαυτό του. Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ξεκαθάρισε: «Οι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν και να πάνε όπου θέλουν. Θα τους στηρίξω ακόμα και αν είναι σε άλλες παρατάξεις ιδεολογικά. Θα μπορούσε να κατέβει ανεξάρτητος συνδυασμός. Αυτό δεν το κάνω. Δεν κάνω αυτό που κατηγορώ. Έχω τη δύναμη να στήσω 5 φορές τα άτομα που είναι αναγκαία…»

Όσο αφορά τη στάση που θα κρατήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ανέφερε:. «Η ουδετερότητα της Περιφέρειας είναι δεδομένη. Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μέσα της Περιφέρειας για άλλον σκοπό», στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όσους έχουν διαφορετικές προθέσεις.

Σχετικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του τη μέρα των εθνικών εκλογών ο Π. Νίκας είπε:

«Ήξερα ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου πάνω στις εθνικές εκλογές δεν είχε τύχη. Έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη θα έμπαιναν στο περιθώριο. Το χρίσμα δόθηκε».

Αναφερόμενος στον εκλεκτό της ΝΔ Δημήτρη Πτωχό, τον χαρακτήρισε «παρακοιμώμενο του Αντώνη Σαμάρα, άνθρωπο χωρίς αυτοδιοικητική εμπειρία που δεν έχει εκλεγεί ούτε κοινοτικός σύμβουλος, χωρίς ξεκαθαρισμένη αρμοδιότητα όσο υπηρετούσε στο Μαξίμου και υποδεέστερο των κ.κ. Λαμπρόπουλου, Βερούτη, Σκατζού, κ.α. στους οποίους θα τεθεί επικεφαλής».

Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου, ο Παναγιώτης Νίκας έκανε λόγο για «συκοφαντία, ίντριγκα, διαβολή, άρνηση» που του δημιουργούν θλίψη. «Πικραίνεται αυτός που τον διώχνει ο λαός. Είμαι υπερήφανος και είμαι τυχερός που όσες φορές εκτέθηκα ο λαός με τίμησε και με εμπιστεύθηκε, χωρίς να έχω ενδιάμεσους. Παράπονο και πικρία έχω για το σύστημα που επικρατεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να με αφήσουν ήσυχο. Δεν θα ανακατευτώ πουθενά. Δεν θέλω νεκρολογίες, πόσο καλός ήμουν κ.λ.π. από ανθρώπους που δεν έχουν προσφέρει τίποτα», συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας ολοκλήρωσε με μία ρήση του εθνάρχη Καραμανλή: «Είναι κακό αν χάσουμε κάποιες εκλογές. Είναι μεγάλο κακό αν καταστρέψουμε τον αξιακό μας κώδικα».

Αποχώρησε με θερμό χειροκρότημα από στελέχη της Περιφέρειας.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Π. Νίκας στο παρακάτω βίντεο:

Βίντεο: Ionian Channel

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. ΜΙΛΑ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΑΝΘΡΩΟΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΕΣ ΠΩΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΟΗΡΕΡΕΙΣ, ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ; 13 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΝΑΡΧΟΣ Κ 5 ΠΕΡ/ΡΧΗΣ ΗΣΟΥΝ , ΜΙΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, Κ ΑΦΟΥ ΦΕΥΓΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΗΦΕΣ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΧΘΕΣ;; ΚΑΙ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΗ ΕΙΠΕΣ ΙΑ ΚΑΤΕΒΩ ΩΣ ΠΕΡ/ΡΧΗΣ; ΕΧΕΙΣ ΠΘΚΡΙΑ ΑΠΙ ΤΗ ΜΙΑ Κ ΑΠΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΕΣ ΛΑΓΟ ΤΟΝ ΒΛΑΣΗ ΚΛΠ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΤΙΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΑΣ Κ ΕΙΣΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΙΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ Κ ΟΤΑΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΝΙΑΝ, ΔΗΛ ΔΕΝΝΘΑ, ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΠΤΩΧΟ; ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΣΥ ΤΟ ΛΕΣ!!!! ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ!!!!! ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΟΤΕ!!!! ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΣ ΑΝ ΕΛΕΓΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΖΑ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΔΙΛΙΑΣΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΤΟΝ 22ο ΑΙΩΝΑ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,, Κ ΟΣΟΙ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΘΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΣΑΝ ΧΩΡΑ,,,, ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΤΡΑΝ ΟΡΜΑ ΣΤΟ ΣΤΙΒΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ!!!!!

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis