home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τα road trips ανθίζουν στην Πελοπόννησο – Κλεισμένα σχεδόν όλα τα Airbnb για το καλοκαίρι

Μάνη, Ναύπλιο και Καλαμάτα στις top επιλογές για καλοκαιρινά οδικά ταξίδια – Οι αναδυόμενοι προορισμοί στην Πελοπόννησο
road trip

Σε πολύ υψηλά επίπεδα είναι το φετινό καλοκαίρι οι προ-κρατήσεις για αυτοτελείς κατοικίες, εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως το Airbnb, σε οδικούς προορισμούς για διακοπές, με κόστος διανυκτέρευσης έως 100 ευρώ. Σε αυτό έχει συμβάλλει και το ύψος των ακτοπλοϊκών προς τα Ελληνικά νησιά, που πλέον δεν είναι αμελητέο.

Τα road trips στους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας παρουσιάζουν άνθηση. Οι ταξιδιώτες επιλέγουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών από την κατοικία τους.

Συγκεκριμένα, στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με νέα έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, οι προ-κρατήσεις για τον μήνα Ιούλιο αγγίζουν το 96% και 97% για τον Αύγουστο.

Top καλοκαιρινοί οδικοί προορισμοί

Η «άγρια» φύση στη Μάνη τόσο στη Λακωνική όσο και τη Μεσσηνιακή αποτελεί διαχρονικό οδικό προορισμό τόσο για εγχώριους όσο και για αλλοδαπούς ταξιδιώτες.

Αντίστοιχα, το Ναύπλιο αποτελεί προορισμό για όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου που επιλέγουν τόσο οι Αθηναίοι λόγω της κοντινής χιλιομετρικής απόστασης όσο και πολλοί αλλοδαποί ταξιδιώτες που επισκέπτονται τόσο το θέατρο της Επιδαύρου και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας.

Το καλό οδικό δίκτυο και η πληθώρα επιλογών σε παραλίες έχουν αναδείξει τα τελευταία 3-4 χρόνια τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα προορισμό τόσο τριημέρων όσο και για τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι επιλογές στη Μεσσηνία με «βάση» διαμονής την Καλαμάτα είναι πολλές τόσο για ημερήσιες εξορμήσεις όσο και για εξερεύνηση οργανωμένων και μη παραλιών. Η Καλαμάτα, διαθέτει 786 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης από 698 τον Μάιο.

Οι αναδυόμενοι προορισμοί της Πελοποννήσου

Ο νομός Ηλείας με τις χρυσαφένιες παραλίες, όπως την Κυλλήνη, την Κουρούτα και τη Ζαχάρω, καταγράφει αύξηση στην εγγραφή νέων ακινήτων κατά 43,61% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2022.

Ο «ξεχασμένος» τουριστικά νομός Αχαΐας δείχνει να κερδίζει έδαφος τη φετινή χρονιά και οι παραθαλάσσιες περιοχές της αιγιαλίτιδας ζώνης, όπως το Δερβένι, ο Λόγγος, τα Αραχωβίτικα, τα Σελιανίτικα καθώς και οι παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, όπως η παραλία Γιανισκάρη και η Καλόγρια, κερδίζουν τη προτίμηση των τουριστών τόσο εγχώριων όσο και αλλοδαπών τη φετινή σεζόν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis