home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Τηλεφωνικές απάτες με το κόλπο της κόρης στο νοσοκομείο – Καταγγελία από τον Κώστα Σαλεσιώτη

Πολλές περιπτώσεις τηλεφωνικών απατών στην Πελοπόννησο – Προσέχετε την απόκρυψη κλήσεων με ψεύτικα σενάρια επείγουσας ανάγκης
χέρια τηλέφωνο

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στον πληθυσμό του Ναυπλίου πρόσφατη καταγγελία από κάτοικο, ο οποίος δήλωσε ότι έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης προσπαθώντας να του αποσπάσουν χρήματα. Οι δράστες χρησιμοποίησαν το γνωστό κόλπο της κόρης στο νοσοκομείο. Η καταγγελία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις αναφορές πολλών πολιτών της ευρύτερης περιοχής που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις.

Ο κος Κώστας Σαλεσιώτης κατήγγειλε ότι δέχθηκε μια τηλεφωνική απάτη. Μια γυναίκα υποδύθηκε ότι ήταν η κόρη του και ότι ήταν στο νοσοκομείο. Ζήτησε χρήματα για να πληρώσει τα νοσήλια. Ο κ. Σαλεσιώτης δεν έχει παιδιά, οπότε αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη.

Οι περιπτώσεις αυτές τηλεφωνικών απατών έχουν αυξηθεί ραγδαία τις τελευταίες ημέρες στο Ναύπλιο και σε γειτονικές περιοχές της Πελοποννήσου. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα τηλεφωνούν σε πολίτες, τους παρουσιάζουν ψεύτικα γεγονότα ως αληθινά. Χρησιμοποιούν παραπλανητικά σενάρια παρουσιάζοντας ψεύτικα γεγονότα ως αληθινά με στόχο να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία και την καλοσύνη των πολιτών και να τους αποσπάσουν χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, μια παρόμοια σπείρα που είχε εξειδικευτεί στην εκτέλεση τέτοιου είδους απατών, είχε εντοπιστεί και συλληφθεί από τις αρχές. Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιοι εγκληματίες επιχειρούν να εφαρμόσουν ξανά το παλιό κόλπο, επιτυγχάνοντας να ξεγελάσουν ανυποψίαστους πολίτες.

Ο κίνδυνος τηλεφωνικών απατών παραμένει υψηλός, και είναι σημαντικό να είμαστε ενήμεροι και προσεκτικοί. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας από αυτού του είδους τις απάτες που στοχεύουν στην κλοπή χρημάτων και προσωπικών δεδομένων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis