home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Διαρκείς τηλεδιασκέψεις και μέτρα προστασίας για τον καύσωνα «Κλέων»

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Καύσωνας

Τηλεδιάσκεψη με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες είχε το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Σε αυτή συζητήθηκαν, αφ’ ενός η πορεία των έργων σε κάθε Π.Ε. και αφ’ ετέρου οι ενέργειες και οι διαδικασίες που χρειάζεται να γίνουν με αφορμή την έλευση του καύσωνα «Κλέων».

Εξ άλλου, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, την Παρασκευή 14 του μήνα, θα μετάσχει -με τους υπόλοιπους περιφερειάρχες και άλλους φορείς- σε τηλεδιάσκεψη που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας για τον καύσωνα.

Παράλληλα, από το υπουργείο Υγείας εκδόθηκε εγκύκλιος προς όλους τους φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα σχετικά με την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Ανάλογη εγκύκλιο εξέδωσε και το υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία αναφέρονται τα μέτρα προστασίας υπέρ της υγείας των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και ο τρόπος λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών κατά τις ημέρες που σημειώνονται ακραία υψηλές θερμοκρασίες.

– Την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας μπορείτε να δείτε εδώ.

– Τα μέτρα προστασίας που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis