home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Τρελά λεφτά για ελαιόλαδο – Ιταλοί αγόρασαν ένα βυτίο με 8 ευρώ το κιλό

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισµός Παπαδιανίκων, στη Λακωνία, πέτυχε την καλύτερη τιμή μέχρι τώρα σε Πανελλαδικό επίπεδο
Ελαιόλαδο (2)

Την καλύτερη τιμή σε Πανελλαδικό επίπεδο, μέχρι τώρα, για ελαιόλαδο πέτυχε συνεταιρισμός από τη Λακωνία, με την πώληση να φθάνει τα 8 ευρώ το κιλό! Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Παπαδιανίκων προχώρησε στην πώληση ενός βυτίου έξτρα παρθένου ελαιολάδου, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, με «τρελά λεφτά», αν αναλογιστεί κανείς πως πριν λίγα χρόνια οι τιμές πώλησης μόλις και μετά βίας έφθαναν τα 3 ευρώ το κιλό.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Παναγιώτης Αλιφέρης, διαχειριστής στον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Παπαδιανίκων του Δήµου Μονεµβασίας, «συμφωνήσαμε στην πώληση ενός βυτίου έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην τιμή των 8 ευρώ το κιλό. Αγοραστής είναι ιταλική εταιρεία. Ο συνεταιρισμός έχει ακόμη αποθέματα από την περσινή παραγωγή. Από μια παραγωγή της τάξης των 1.300 τόνων έχουμε σήμερα περίπου 200 τόνους».

«Πάντως οι παραγωγοί μας δεν φαίνεται να βιάζονται να πουλήσουν τα αποθέματα. Ακόμη και σε αυτήν την τιμή με δυσκολία πούλησαν. Είναι μεγάλοι παραγωγοί στην περιοχή που δεν έχουν ανάγκη να πουλήσουν και αναμένουν την πορεία των τιμών. Όσον αφορά την επόμενη παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή αναμένεται να είναι μειωμένη τουλάχιστον κατά 40%», καταλήγει ο κος Αλιφέρης.

Στο μεταξύ οι προβλέψεις στην Ισπανία κάνουν λόγο για όχι και τόσο καλή παραγωγή ελαιολάδου, κάτι που αν επιβεβαιωθεί και στην πράξη, θα κρατήσει τη ζήτηση σε υψηλά επίπεδα και τις τιμές σε ακόμα υψηλότερα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis