home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Βραβείο καλύτερης εργασίας θεσπίζει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ετήσιο βραβείο καλύτερης εργασίας θεσπίζεται από το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας με έπαθλο έως δύο laptop υψηλών επιδόσεων
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ετήσιο βραβείο καλύτερης εργασίας θεσπίζεται από το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έπαθλο έως δύο laptop υψηλών επιδόσεων.

Το βραβείο απονέμεται στην καλύτερη πτυχιακή εργασία που εκπονείται στη διάρκεια κάθε ακαδημαϊκού έτους σε συνεργασία με το ΓΑΒ LAB – Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας. Ο τίτλος της καλύτερης πτυχιακής εργασίας της χρονιάς θα συνοδεύεται από ένα έπαθλο και συγκεκριμένα από ένα high-end, σύγχρονο, φορητό υπολογιστή. Η δράση είναι εφικτή μέσα από την υποστήριξη της επιχείρησης StartPC Στούπας Πληροφορική. Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως ενδεικτικά όταν η καλύτερη πτυχιακή έχει εκπονηθεί από δύο φοιτήτριες ή όταν υπάρχουν περισσότερες από μία εξαιρετικές πτυχιακές εργασίες, θα απονέμονται δύο βραβεία και θα δίνονται δύο φορητοί υπολογιστές ως έπαθλα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Στο ΓΑΒ LAB είμαστε περήφανοι για την ποιότητα των πτυχιακών εργασιών που εκπονούνται από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας. Έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια εργασίες που έφτασαν στο επίπεδο πρωτότυπων επιστημονικών δημοσιεύσεων σε συνέδρια αλλά και σε επιστημονικά περιοδικά, εργασίες που παρουσιάστηκαν σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο αλλά και στην τηλεόραση, εργασίες που έδωσαν πρακτικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα, εργασίες που συνεισέφεραν στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων όπως ήταν η πανδημία, εργασίες που έκαναν τη διαδικασία της εκπαίδευσης περισσότερο διαδραστική, αποδοτική και ευχάριστη, εργασίες που αξιοποίησαν την τεχνολογία για να υποστηρίξουν άτομα με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες κλπ.

Όταν εκπονούνται συνεχώς τέτοιες εργασίες, το να μπορέσει μία από αυτές να ξεχωρίσει και να διακριθεί ως η καλύτερη είναι μια εξαιρετική επιτυχία. Η επιτυχία αυτή θεωρούμε δίκαιο να ανταμείβεται, πρώτα απ’ όλα με τον τίτλο της καλύτερης πτυχιακής της χρονιάς που θα αποτελεί σημαντική ενίσχυση των βιογραφικών των εμπλεκόμενων φοιτητών. Καθώς μια εξαιρετική πτυχιακή εργασία δε σηματοδοτεί μόνο το τέλος των προπτυχιακών σπουδών, αλλά κυρίως την αρχή μιας πολλά υποσχόμενης μετέπειτα πορείας, ο τίτλος συνοδεύεται από το καθόλου ευκαταφρόνητο έπαθλο ενός laptop υψηλών επιδόσεων, το οποίο ελπίζουμε να είναι μια βοήθεια και ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μετέπειτα ακαδημαϊκή ή επαγγελματική πορεία των φοιτητών.

Η StartPC – Στούπας Πληροφορική που υποστηρίζει τη δράση προσφέροντας τα έπαθλα, είναι εταιρία πληροφορικής με έδρα την Καλαμάτα, που δραστηριοποιείται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Η εταιρεία έχει την αντιπροσωπεία της Espilon Net στη Μεσσηνία και τη Λακωνία και είναι συνεργάτης μεγάλων εταιριών μηχανοργάνωσης. Αναλαμβάνει έργα τεχνικής υποστήριξης σε όλη την Μεσσηνία όπως επίσης και έργα για Τράπεζες και φορείς δημοσίου. Απασχολώντας ήδη 14 άτομα ως προσωπικό, με πολλή προσωπική εργασία από τον ίδιο και τη σύζυγό του Εύη και συνεχώς επεκτεινόμενη, είναι μια από τις επιχειρήσεις που παρέχουν στους φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την ευκαιρία να εργαστούν στο χώρο της τεχνολογίας παραμένοντας στην Πελοπόννησο.

Το ΓΑΒ LAB και η StartPC – Στούπας Πληροφορική παράλληλα με τις κύριες δράσεις τους έχουν ως κοινό στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της επιστημονικής κατάρτισης και ευρύτερα της κοινωνίας της Πελοποννήσου. Προς αυτή την κατεύθυνση το ετήσιο βραβείο καλύτερης πτυχιακής είναι μόλις μία από τις δράσεις συνεργασίας των δύο φορέων, με πολλές ακόμη να σχεδιάζονται.

Let the games begin και καλή επιτυχία!».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis