home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης 111 μεταναστών σε βραχώδη ακτή στη Λακωνία (Βίντεο)

Σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας στη Νεάπολη Βοιών, μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες μετά την προσάραξη ιστιοφόρου στον Κάβο Μαλέα
Διάσωση λιμενικό

Σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας στη Νεάπολη Βοιών, μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, της ΕΛ.ΑΣ και του οικείου δήμου  οι 111 παράτυποι μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Μαλέα.  

Οι παράτυποι μετανάστες εξήλθαν στο σημείο από ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο μετά από ώρες βυθίστηκε. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 46 άνδρες 19 γυναίκες και 46 παιδιά.

Μετά από ιατρική εξέταση στην οποία υποβλήθησαν, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά πέντε ατόμων στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια σε Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, όπου και παραμένουν.

Εξάλλου στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή προσωπικού της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) του Αρχηγείου του Λιμενικού εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή  έναν 25χρονο και 27χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι φέρονται ως οι διακινητές των υπολοίπων, όπως προέκυψε από την προανάκριση. 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis