home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αίτημα ανέλκυσης του πλοίου και ανάσυρσης των σορών του ναυαγίου της Πύλου από συγγενείς αγνοουμένων

Μέλη του αντιφασιστικού κινήματος της Καλαμάτας βρέθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα στα ελληνικά και τα αγγλικά
Αίτημα ανέλκυσης του πλοίου και ανάσυρσης των σορών του ναυαγίου της Πύλου 1

Αίτημα ανέλκυσης του πλοίου και ανάσυρσης των σορών του ναυαγίου της Πύλου έγινε από συγγενείς αγνοουμένων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Οι δικηγόροι των συγγενών των αγνοουμένων του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο, κα Μαρία Παπαμηνά (Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες), κα Ελένη Σπαθανά (Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο) και ο κος Γιάννης Κάστανος, και υπέβαλαν εκ μέρους τους αίτημα ανέλκυσης του σκάφους και ανάσυρσης των σορών από το βυθό.

Οι συνήγοροι ζήτησαν να δοθεί εντολή για τον εντοπισμό και την ανέλκυση του αλιευτικού σκάφους, τον εντοπισμό, την ανεύρεση και ανάσυρση των σορών για την ταυτοποίησή τους και την ταφή τους, καθώς και τη λήψη φωτογραφικού υλικού και βίντεο από το ναυάγιο προς διαφύλαξη σχετικών αποδείξεων. Το έγγραφο αίτημα πρωτοκολλήθηκε κατόπιν προφορικής ακρόασης με τον εισαγγελέα.

Αίτημα ανέλκυσης του πλοίου και ανάσυρσης των σορών του ναυαγίου της Πύλου
Αίτημα ανέλκυσης του πλοίου και ανάσυρσης των σορών του ναυαγίου της Πύλου // ΦΩΤΟ: fb Ομάδα πρωτοβουλίας δικηγόρων/νομικών για το ναυάγιο της Πύλου

Ταυτόχρονα, μέλη του αντιφασιστικού κινήματος της Καλαμάτας βρέθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα στα ελληνικά και τα αγγλικά που έγραφαν: «Οι νεκροί και οι οικογένειές τους ζητούν δικαιοσύνη – Ανάσυρση των σορών τώρα», «Η αλληλεγγύη δε θα βουλιάξει», «Μαζικός τάφος στα ανοιχτά της Πύλου. Εμείς δεν ξεχνάμε. Το ελληνικό κράτος;», «Οι ευρωπαϊκές και οι ελληνικές μεταναστευτικές πολιτικές σκοτώνουν, Όχι στην Ευρώπη Φρούριο».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis