home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού με άριες από τον ιταλικό βερισμό μέχρι τη γαλλική όπερα

Η υψίφωνος Σοφία Κουτσούρη συνοδευόμενη στο πιάνο από τη Χρύσα Γρένδα. Συμμετέχει ο βαθύφωνος Δημήτρης Κωσταρέλος.
Ναύπλιο μουσική πιάνο Άγιος Γεώργιος

Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού με την υψίφωνο Σοφία Κουτσούρη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου στην Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Παράρτημα Ναυπλίου (21:00).

Η υψίφωνος Σοφία Κουτσούρη σε ένα ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού με άριες από όλο το φάσμα του λυρικού ρεπερτορίου, από τον ιταλικό βερισμό μέχρι τη γαλλική όπερα. Στο πιάνο συνοδεύει η πιανίστα Χρύσα Γρένδα. Συμμετέχει ο βαθύφωνος Δημήτρης Κωσταρέλος.

ΚΟΥΤΣΟΥΡΗ ΣΟΦΙΑ

Η Σοφία Κουτσούρη είναι υψίφωνος γεννημένη στην Αθήνα. Από την παιδική της ηλικία έδειξε ιδιαίτερο ταλέντο στη μουσική, το τραγούδι και τη συγγραφή στίχων. Ξεκίνησε μουσικά μαθήματα σε ωδείο από τα 8 της (μοντέρνο τραγούδι, πιάνο) και συμμετείχε σε αρκετούς πανελλήνιους διαγωνισμούς, όπου βραβεύτηκε. (Χορωδία και Ορχήστρα Νέων, Eurovision Junior κ.α.). Από την εφηβεία της αφοσιώθηκε στη μελέτη του λυρικού τραγουδιού, αρχικά στο Ωδείο Αθηνών και έπειτα μελετώντας με καταξιωμένους λυρικούς τραγουδιστές, όπως η υψίφωνος Βαρβάρα Γκαβάκου, υπό την καθοδήγηση της οποίας έλαβε Δίπλωμα Μονωδίας το 2017 με βαθμό Άριστα, αλλά και τον τενόρο Ζάχο Τερζάκη, με τον οποίο μελέτησε κατόπιν τεχνική και ρεπερτόριο. Από το 2022 παρακολουθεί μαθήματα με τον διεθνούς φήμης Ιταλό βαθύφωνο Carlo Colombara. 

Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες ως σολίστ (Φεστιβάλ Γλυφάδας 2018 και 2019, Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, “200+1 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση” Δήμου Ναυπλιέων κ.α), και έχει συνεργαστεί με μουσικά και φωνητικά σύνολα (Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Γλυφάδας, Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ναυπλιέων, Μουσικό Σύνολο SolFa κ.α). Έχει επιπλέον συνεργαστεί με μουσικούς όπως ο Χάρης Χαλκίτης σε φωνητικά project και συναυλίες, για τα οποία συνέθεσε και στίχους. Είναι πτυχιούχος θεατρολόγος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εκτός από τη στιχουργική, ασχολείται και με την ποιητική συγγραφή στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

ΓΡΕΝΔΑ ΧΡΥΣΑ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πιάνο στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία Hanns Eisler Βερολίνου, έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Θεσσαλονίκη με το δίπλωμα πιάνου και σύνθεσης. Έχει κερδίσει 2ο βραβείο στο διαγωνισμό Hanns Eisler για ερμηνεία σύγχρονης μουσικής.

Ως συνθέτης συμμετείχε με έργα της σε συναυλίες του ΜΜΑ και της Κρατικής Όπερας Βερολίνου, ενώ ως πιανίστα εμφανίζεται σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε σημαντικές αίθουσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Ν. Σμύρνης και το Ορφείο Αθηνών. Διετέλεσε διδάσκουσα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ. Έχει συνεργαστεί με τη Μουσική Ακαδημία στην Κέρκυρα και τις Σπέτσες, το φεστιβάλ Ticino Musica στην Ελβετία και το Studio Όπερας της Μουσικής Εβδομάδας Λευκάδας.

Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Κωσταρέλος γεννήθηκε στην Αθήνα.Σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησε μουσικοκινητική Carl Orff και στα 5 του χρόνια, άρχισε πιάνο με καθηγήτρια τη διακεκριμένη πιανίστα Ιρίνα Κουζνετσόβα, υπό την καθοδήγηση της οποίας έλαβε πτυχίο και δίπλωμα. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης. Έχει ασχοληθεί με την Παραδοσιακή μουσική και σπούδασε μπουζούκι πλάι στον Γιάννη Ματσούκα, μέλος της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης». Σε ηλικία 20 ετών ξεκίνησε κλασικό τραγούδι με τον διεθνώς καταξιωμένο τενόρο Ζάχο Τερζάκη υπό τη διδασκαλία του οποίου έλαβε το δίπλωμά του ως βαθύφωνος από το Παναρμόνιο Ωδείο. Από το 2022 έως σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στο λυρικό τραγούδι υπό τη διδασκαλία του διεθνούς φήμης Ιταλού βαθύφωνου Carlo Colombara.

Είναι δάσκαλος μπουζουκιού, πιάνου και μονωδίας, όπως και αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis