home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φιδαετός σοβαρά πληγωμένος στη διαδρομή Δημητσάνα – Στεμνίτσα

Οδηγοί άλλων διερχόμενων αυτοκινήτων και περαστικοί σταμάτησαν και προστάτευσαν το πτηνό από επιπλέον τραυματισμό καλώντας συγχρόνως την ΑΝΙΜΑ
Τραυματισμένος φιδαετός Δημητσάνα Στεμνίτσα (2)

Το απόγευμα της Πέμπτης 7 Ιουλίου, στη διαδρομή Δημητσάνα – Στεμνίτσα, στην Αρκαδία, βρέθηκε στο οδόστρωμα ένας φιδαετός τραυματισμένος σοβαρά στη μία φτερούγα του (προφανώς από χτύπημα σε διερχόμενο αυτοκίνητο).

Οδηγοί άλλων διερχόμενων αυτοκινήτων και περαστικοί σταμάτησαν και προστάτευσαν το πτηνό από επιπλέον τραυματισμό καλώντας συγχρόνως την ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής) προκειμένου να τους δοθούν οδηγίες.

Τραυματισμένος φιδαετός Δημητσάνα Στεμνίτσα (4)

Εθελόντρια της ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ. συνέλεξε το πτηνό και το μεσημέρι του Σαββάτου το παρέδωσε στην ΑΝΙΜΑ (Καλλιθέα Αττικής) για περίθαλψη.

Παρακαλούνται οδηγοί αυτοκινήτων ή περιπατητές, αν τυχόν βιώσουν ανάλογη περίπτωση, να επικοινωνήσουν άμεσα με αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τέτοια περιστατικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο φιδαετός είναι είδος αετού και το μοναδικό είδος κιρκαετού, που απαντάται στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική του ονομασία είναι Circaetus gallicus και δεν περιλαμβάνει υποείδη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis